adscode
adscode

Gazi Üniversitesi'nde Neler Oluyor?

Gazi Üniversitesi, bizzat Gazi'nin emriyle kurulan, Cumhuriyet'in ilk yükseköğretim kurumlarından biriydi. Türkiye Cumhuriyeti'ni biz kurduk, siz yaşatacaksınız dediği yerdir. Ülkemizin en güzide üniversitelerinden biriyken, kontenjanı sürekli artırılarak önce obezleştirildi, sonra da bölündü! Şimdi de mekanları elinden alınıyor. Bu , Gazi'ye saygısızlıktır! Ankaralı Gazi'lilerin sessizliği ise çok enteresan!..

aguclu@milliyet.com.tr




İlle de yeni bir üniversite kurulacaksa, bu, diğer üniversiteleri parçalayarak değil, her şeyi ile yeni, kendi misyonu ve vizyonu çerçevesinde kurulur.

Çok büyüdü diye bölünmesini isteyenler ile üniversiteyi bugün bu noktaya getirenlerin hep aynı isimler olması manidar. Bunların en başında da YÖK geliyor. 80, 100 bin öğrencili üniversite mi, olur? Olmaması gerekir ama kontenjanları şişirenler, üniversiteleri bu hale getirenler kimler?..
Tüm kontenjanları, plansız, programsız bir şekilde, bir gecede yüzde 20 arıtanlar, daha sonra Büyükelçilikle ödüllendirilmedi mi?..
 
Gazi Üniversesi, Gazi Terbiye adı altında kurulan Cumhuriyet'in ilk yükseköğretim kurumlarından birisidir.
1926'da milletvekilleri 40, 50 kişilik koğuşlarda yatarken, onlara çok özel bir bina yapılmasına karşı çıkanlar, karşılarında hep hep Mustafa Kemal'i buldu. Çünkü, genç cumhuriyetin mimarları, orada yetişen öğretmenler olacak, yeni devletin ruhunu onlar yaşatacaktır.
Bunu her Gazi'li bilir ama nedense Ankara'da en etkili, yetkili konumda bulunan Gazililerin sessizliğini anlamak mümkün değil.
 
Gazi'ye yapılan, Gazi'ye ve Cumhuriyet ruhuna saygısızlıktır. 
Ülkemiz çok güçlüdür ve yeni kurulan ya da kurulacak üniversiteler dün olduğu gibi bugünde çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Bu yüzden, tartışmalara, ayrışmalara neden olan sorunlar, bir an önce ortadan kaldırılmalı ve başta Gazi ve Hacı Bayram Veli isimleri kesinlikle yıpratılmamalıdır!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?