adscode
adscode

Geleceğin Meslekleri?

Yayın organlarında ya da sosyal medyada, hemen her gün, geleceğin mesleklerine yönelik haberler çıkıyor. Peki ne kadarı doğru? 20, 30 yıl öncesinin, bugüne yönelik tahminlerine bakın, onlardan ne kadarı gerçekleşmişse, geleceğe yönelik tahminler de o kadar gerçekleşecektir! Çok hem de çok abartılı ya da yanlış tahminlerde bulunulduğu kesin! Peki doğrusu ne? İşte o konuda kim ne söylerse yalan söylemiş olur…

aguclu@milliyet.com.tr




25, 30 yıl önce, sosyal medyanın, akıllı telefonların, nevigasyonun hayatımızı bu kadar etkileyeceği söylense, güler geçerdik.

Oysa bugün olmazsa olmazlarımızın en başında onlar geliyorlar!.

Nasıl ki, bugün, dünden çok farklıysa, yarın da bugünden çok çok farklı olacak.

Bugünün olmazsa olmazlarından pek çoğu çöpe atılacak, yeni olmazsa olmazlarımız olacak.

Kesin olan şu ki, bazı meslekler yok olma noktasına gelecek bazıları ise binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da hep var olacak.

Neler mi?

Doktorlar, mühendisler, veterinerler,  garsonlar, kuaförler, aşçılar, hasta bakıcılar, bahçıvanlar, tamirciler, şoförler gibi  sağlımızı ve yaşam kalitemizi  artıran hizmet sektörü her şeyiyle devam edecek…

Yeni meslekler olmayacak mı? Fazlasıyla olacak.

Önemli olan dünyanın gidişatı.

Koronovirüs’ten önce, dünyanın gündemi çok farklıydı, şimdi çok daha farklı. Yarın da hep böyle sürprizler olmaya devam edecek. Öncelikler, bir anda değişecek!..

Eğitimde gelinen nokta neyse, yaşamda da o olacak.

Nasıl ki öğrencilere artık, bilgi vermeyi bırakıp öğrenmeyi öğretiyorsak, gelecekte de yaşamın akışına göre yeni mesleklere adaptasyonu öğreteceğiz.

Gelişmeleri öngören ve yakalayanlar ayakta kalacak, geç kalanlar nal toplayacak!..

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)