adscode
adscode

Geleceğin meslekleri?..

Geleceğin mesleklerini açıklayan Gates, iklim değişikliğine, tarıma, taşınabilir enerji kaynaklarına kafa yaranların ve bu alanlarda çalışanların Google, Microsoft, Tesla ve Amazon gibi şirketleri geride bırakacağını söylemiş..

aguclu@milliyet.com.tr




Bazı meslekler var ki hiç yok olmayacak, bazıları da var ki çoktan unutuldu. Önümüzdeki 20 yılda bugünkü mesleklerin üçte birinin yok olacağı söyleniyor. Peki geleceğin meslekleri neler olacak? Bill Gates’in bu konudaki görüşü çok farklı!

Bill Gates, uzun yıllar dünyanın en zengin insanıydı. Halen de en zenginler arasında.
En tepelerde uzun yıllardır hep bilişim çağı’nın yazılımcı zenginleri var.
Görünen o ki çok kalıcı olmayacaklar.
Onlar nasıl ki kendilerinden önceki sanayicileri, petrolcüleri, tüccarları geride bıraktıkları ise
şimdi birileri de çıkıp onların pabucunu dama atacakmış.
Söyleyen de sıradan birisi değil, Bill Gates!
Geleceğin mesleklerini açıklayan Gates, iklim değişikliğine, tarıma, taşınabilir enerji kaynaklarına kafa yaranların ve bu alanlarda çalışanların Google, Microsoft, Tesla ve Amazon gibi şirketleri geride bırakacağını söylemiş..
Microsoft’un kurucu ortağı, iklim krizinin etkilerine dikkat çekerken, kuraklık, kıtlık ve açlık tehdidinin ve yaratacağı tahribatın dünyayı yakıp yıkacağına bir kez daha dikkat çekmiş.
Gelecekte iklim teknolojisi alanında çalışanların büyük gelirler elde edeceğini dile getiren Gates, sektörde çalışanların fark yaratacağınıiddia etmiş.
İnsanların iklim değişikliği ve iklim teknolojileriyle alakalı işlerle uğraşması gerektiğini belirten Gates, özellikle elektrikli otomobillerin, pil teknolojilerinin ve hidrojen motorlarının önem kazanacağını dile getirmiş.
Bill Gates’in söylediklerini ciddiye almayanlar ya da kendi çıkarları için bu tür yönlendirmeler yaptığını iddia edenler çıksa da üniversite tercihlerinin yapıldığı şu günlerde geleceğe bir de bu pencereden bakmakta yarar var...
Sakın sıradan olmayın, diploma için okumayın, çünkü gelecek farkındalık yaratanların olacaktır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)