adscode
adscode

Her şeyin gönlünüzce olacağı bir yıl dileğiyle…

Önceki yıllar gibi 2022 de zor bir yıldı ama güzellikler de yok değildi.

aguclu@milliyet.com.tr




Yıllar hızla akıp gidiyor ve her defasında yeni yıla, yeni umutlarla giriyoruz. Muhtemelen bu yıl da öyle olacaktır. Olmalı da. Çok iyi biliyoruz ki umutlar tükendiğinde ne heyecan kalıyor ne de coşku. Sağlıklı, huzurlu, başarılı ve bir o kadar keyifli bir yıl dileğiyle... 

Önceki yıllar gibi 2022 de zor bir yıldı ama güzellikler de yok değildi. 

Yeni yıla gerçekleşmeyen hayallerin hüznü yerine gerçekleşen hayallerimizin keyfi ile girelim, çok daha fazlası için moral ve motivasyon depolayalım. 

Eğitim, dünden bugüne olduğu gibi yarından sonra da hayatımızın akışını belirleyen en önemli etkenlerden birisi olacak. 

Eğitimi, öğrencilikle sınırlandırmak hataların en büyüğü olur. 

Yaşam boyu eğitimin ve öğrenmenin verdiği mutluluk, kendinize sorabileceğiniz en büyük armağandır. 

Eğitim deyince, sınav kazanmanın, diploma ve sertifika biriktirmenin ötesinde ne yaptınız? Gelin bu yıl eğitime farklı bir açıdan bakalım. 

Eğitimin kazanımlarını not, puan, meslek ya da diploma ile değil, yaşamımıza kattıkları renkler olarak değerlendirelim. 

Eğitimle insan olduğumuzun farkına varıyor, güzellikleri hissediyor, öğrenmeyi, üretmeyi, paylaşmayı, korumayı, saygıyı, hoşgörüyü, yenilenmeyi, hakkı, hukuku, adaleti, demokrasiyi, kısacası her şeyi, eğitimle kazanıyor, eğitimsizlikle kaybediyoruz! 

Bu yüzden, bu yıl, farkındalık yaratıp polyannacılık oynayalım oynayalım. Eğitimin can sıkan yönlerini bir anlığına unutup, bize kaldırdıkların hatırlayalım.... 

Yeni yıl eğitimin önemine inanan herkese daha fazla güzellikler getirsin ve inandıkları yolda mücadele verirken, yalnız olmadıklarını akıllarından hiç çıkarmasınlar. 

Eğitimlilerin de, eğitimi ciddiye almayanlar gibi kenetlenecekleri bir yıl olsun. 

Eğitim, bilim, akıl ve gelecek için mücadele edenler, zaman zaman dışlanmışlık ve pişmanlık yaşasalar da er ya da geç hep kazanıyorlar. Bunu aklımızdan asla çıkartmayalım. Koşullar ne olursa olsun inanmaya devam edelim. 

Daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok öğrenen, daha çok paylaşan, huzurlu, sağlıklı, kazançlı ve bir o kadar da keyifli bir yıl diliyoruz.

Yüreğinizden sevgi, yüzünüzden gülücük hiç eksik olmasın...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?