adscode
adscode

Hukuk önemli! Peki ya diğer meslekler?..

Hormonlu notlar gibi hormonlu kontenjanlar da baş ağrısı yaratmaya başladı. Meslek odaları haklı olarak kontenjanları makul düzeylere çekilmesini istiyor

aguclu@milliyet.com.tr




Yargının itibarını korumak ve kaliteyi yükseltmek için Hukuk kontenjanları düşürülecekmiş. Günaydın. Asıl önemlisi bu kadar Hukuk Fakültesi niye açıldı? Aynı durum, diğer meslekler ve özellikle de öğretmenlik için söz konusu olamaz mı?.. 

Hormonlu notlar gibi hormonlu kontenjanlar da baş ağrısı yaratmaya başladı. Meslek odaları haklı olarak kontenjanları makul düzeylere çekilmesini istiyor 

İşsiz avukat, işsiz nühendis, işsiz öğretmen ve daha nice işsiz meslek mensupları, meslekleriyle hiç bağdaşmayacak işler yapmak zorunda kalıyorlar. 

YÖK’ün kuruluş amaçlarından birisi de ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlamaktı ama ipin ucunu öylesine kaçırdı ki rahatsız olmayan yok gibi!.. 

Hukuk fakültelerine yönelik düzenleme umarız diğer fakülteler için de geçerli olur ve her mesleğin ve her diplomanın itibari fazlasıyla korunur. 

Yükseköğrenim de okullaşma oranlarımız artmasın mı? 

Elbette artsın. 

Bunun yolu da yüzbinlerce istihdam fazlası bulunan alanlara, artan bir şekilde yeni öğrenciler alma yerine, meslek yelpazesini geliştirip, geleceğin mesleklerine yönelik yeni bölümlerin açılmasıdır. 

Önümüzdeki 15, 20 yıl içerisinde bugünkü mesleklerden üçte ikisinin yok olacağı ve yerine yeni mesleklerin geleceği öngörülüyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?