adscode
adscode

İddia mı, Gerçek mi? “Seneye Coğrafya Yok!”

Coğrafya’nın başına gelmeyen kalmadı. Öylesine sıradanlaştırıldı ki, söyleyecek söz bulamıyoruz. Ama görünen o ki, bilimlerin atası olan Coğrafya için verilen ceza hala bitmemiş! Sadece o olsa iyi, temel bilimler, adeta, hepten yok edilmeye çalışılıyor! Atanan öğretmen ve sınavlarda çıkan soru sayısına ve ders saatlerine bakın yeter!..

aguclu@milliyet.com.tr




Coğrafya ili ilgili çok yazdık. Yazmaya da devam edeceği. Çünkü dünyanın en önemli coğrafyasında yaşıyoruz ve coğrafya, yaşamın ta kendisi!

İşte son gelişmeler. Çarpıcı hem de çok çarpıcı:

 

“Sayın Güçlü,bir eğitimci (Coğ Öğr) olarak sizi hem gazatenizden hem de siteden takip ediyorum ve açıkça her zaman sesimize ses olduğunuzu düşünüyor ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Bugünkü yazınıza binaen ilave şeyler söylemek istedim.

Belki haberiniz vardır belki yoktur.Aslinda size konuyu yazmak istiyordum ama fırsat olmuyordu bugüne denk geldi.Konu önümüzdeki yıl 9 sınıflarda uygulamaya konulacak YENI TASARI ile ilgili.

 

Geçenlerde ( 14 Aralık) MEF okullarında yeni tasarının hazırlayıcıları tarafından lansman niteliğinde çalıştayı yapıldı ve biz de katıldık.Detaylar çok ama size önemli hususları özetlemek istiyorum:

 

1)      9.sınıf COĞRAFYA konuları tamamen Fizik dersine ki yeni tasarıdaki adı "DOGA BILIMLERI" geçmiş.Bu Doğa Bilimleri dersi halihazırdaki Fizik,Kimya,Biyoloji derslerinin birleştirilmiş şekli olup haftada 6 saat uygulanacak.

 

2) Yeni tasarıdaki Doğa Bilimleri dersine hangi öğretmenin gireceği belli değil.Net olan bir tek öğretmen girecek ama Fizik mı Biyoloji mı Kimya öğretmeni mi belli değil.

Bu soruya sorduğumuzda tasarıyı hazırlayan Prof.Orhan ARIKAN söyle cevap verdi.

Hangi öğretmen öğrenciyi düşündürecek veya merak uyandiracaksa o girecek..

 

Velev ki tüm öğretmenler merak uyandırdı veya tam aksi o zaman aralarında kura mı çekilecek veya okul müdürü mü seçecek..

Kısaca cevap askıda kaldı,hazirlayanlar bunu düşünememiş.

 

         3) Tasarı seneye başlayacak ama Öğretmen Eğitimleri yok Müfredat yazımı yok ve Kitap yazımı henüz hiç başlanmamış bile...

 

Kurgu var tasarı var müfredat yok...

 

       4) Öğretmen sahip çıkmazsa yeni tasarı da kısa sürede çöp olur ki olan ülkeye olur.

 

Lütfen sizden ricam yeni tasarının detaylarına ulaşmaya çalışın.

İnanın üzülerek söylüyorum ama komik şeylerle karşılaşacaksınız..

 

Yeni tasarıyı hazırlayanlar bile kendi aralarında mutabık değil..

 

Sabah panel oldu panelistlerden biri yeni nesil sorulara çaktı ama aralarında yeni tasarının ölçme kısmında olan yeni nesil sorularının öncüsü de ordaydı..

 

Milli Eğitim bakan yardımcısı Mustafa SAFRAN 

Il Milli Eğitim Müdürü,

Mef rektörü,

MEB bakan danışmanı,

Özel okullar derneği başkanı vs vs toplamda 700 kişi vardı salonda.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?