adscode
adscode

Kayıt maratonu ve o kadar masraf niye?

Devlet ve özel okullara girişte, üniversiteye girişte olduğu gibi neden merkezi bir yerleştirme yapılmaz, anlamak mümkün değil.

aguclu@milliyet.com.tr




Özel okullar kayıt takvimi açıklandı. Tıpkı sınavda olduğu gibi nefes nefese bir kayıt süreci yaşanacak. Tek güne sığdırılan kayıt döneminde, o an, orada olmayan kayıt hakkını kaybedecek. Peki onca masraf ve onca koşuşturmanın karşılığı alınıyor mu?
Devlet ve özel okullara girişte, üniversiteye girişte olduğu gibi neden merkezi bir yerleştirme yapılmaz, anlamak mümkün değil.
Öğrenci aynı, sınav aynı, tercih edilen okullar aynı ama iki farklı yerleştirme yapılıyor!
Bu da her türlü karışıklığı beraberinde getiriyor.
Her yıl bir sonraki yıla ertelenen merkezi düzenleme, görünen o ki, yine gelecek yıla ertelendi.

Yeni kayıt takvimi

Açıklanan yeni kayıt takvimi, velileri biraz zorlayacak gibi. Aynı anda bir kaç okulun kayıt sırasında bekliyor olacaklar ki, şansları artsın.
İstanbul gibi trafiğin çok yoğun olduğu kentlerde, okullara hızlı erişim için akla hayale gelmedik yöntemler uyguyanılırsa hiç şaşırtıcı olmaz...
Takvim şöyle:
- LGS, 5 Haziran’da gerçekleşecek.
- Puanlar 30 Haziran’da açıklanacak.
- LGS puanıyla öğrenci alan özel Türk ve yabancı okullar da taban puanlarını yine aynı gün içerisinde yani 30 Haziran’da paylaşacak.
- Birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran, 1, 2 ve 3 Temmuz’da yapılacak; süre 3 Temmuz’da saat 13.00’te sona erecek. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleri açıklanacak.
- Birinci kesin kayıt dönemi 4 Temmuz’da yapılacak; saat 12.00’ye kadar asil liste, 13.30’da yedek liste açıklanacak ve yedek listede yer alanlar kayıt yaptırabilecek.
- Kayıt işlemleri 21.00’de bitecek. Boş kontenjan varsa ve okul isterse serbest kayıt dönemi için yeni puan belirlenecek. Serbest kayıt dönemi ise 4 kez olacak.
- Serbest kayıtlar 5, 6, 7 ve 8 Temmuz’da olacak.

- Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak liselerde tek önkayıt ve kesin kayıt takvimi olacak. Bunun için veli ya da öğrencilerin evrakları ile birlikte o an okulda bulunmaları gerekiyor.
- O an okulda bulunamayanlar, bir sonraki öğrenciye kayıt hakkı doğacağı için kayıt hakkını kaybedebilecek!
Bu zor süreçte velilere sabır, öğrencilere başarılar diliyoruz.
Umarız onca masrafa, anca emeğe, onca yaşanmamışlığa değer...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?