adscode
adscode

Kitabın başkenti olmaya ne dersiniz?

Bu konuda eminiz ki İstanbul’un en büyük destekçilerinden birisi de “Kitapları çantanızdan eksik etmeyin” Cumhurbaşkanı Erdoğan olacaktır.

aguclu@milliyet.com.tr




İstanbul, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından seçilen "2024 Dünya Kitap Başkenti" etkinliğine aday oldu. Seçilir mi? Seçilmeli! Bu hepimiz için büyük onur olur...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison ile Beyoğlu'ndaki Atatürk Kitaplığı'nda bir araya geldi.
İmamoğlu, kitap ve kütüphanelerin insanların bilgiyle buluşması noktasındaki önemine dikkati çekerek, "Bilgi çağında kütüphanelerin, elbette ki dijital anlamdaki katkıyla beraber, değerini daha da artırdığını düşünüyorum" dedi.
Ekrem İmamoğlu, 2024'te İstanbul'un kitap başkenti olarak anılmasını sağlama yolculuğunu ve niyetini Barbara Lison'a iletti.
İstanbul'u eski kitap kültürü ile dijital gelişimi birbirine bağlayan bir şehir olarak tanımlayan Lison da "Dünya'nın kitap başkenti olma niyetinizi ifade etmenizden çok mutlu oldum. Tabii ki rekabetiniz olacak. Özellikle sizin desteğinizle İstanbul bu alanda çok önemli bir rekabet ortaya koyacak." diye konuştu.
"Dünya Kitap Başkenti" kavramı, 1990'lardan itibaren, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından seçilen her şehrin dünya çapında kitap başkenti olması ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmasını ifade ediyor.
Bu konuda eminiz ki İstanbul’un en büyük destekçilerinden birisi de “Kitapları çantanızdan eksik
etmeyin” Cumhurbaşkanı Erdoğan olacaktır.
Erdoğan, gençlere tavsiyelerde bulunurken,
- İnternetten istifade ederken gerçek hayattan kopmayın.
- Spora her gün düzenli olarak vakit ayırın.
- Dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın
- Kitapları çantanızdan eksik etmeyin
önerisinde de bulunmuştu...
Bol şanslar İstanbul...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?