adscode
adscode

Korona Aşısı Ne Zaman?

Evde oturmaktan ve virüs haberlerinden o kadar çok sıkıldık ki, aşı bir an önce bulunsun istiyoruz. En çok da, hastalara çare olması için. Dünyada olduğu gibi bizde de çok önemli çalışmalar var ama hala hiç kimse kesin tarih veremiyor. Söylentiler ve tahminler çok farklı...

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Üniversite ve araştırma laboratuvarlarından gelen bilgiler, aşı deneme çalışmaları, insanlar üzerinde bir kaç haftaya kalmadan başlar, altı aylık biraz içerisinde de alınan sonuçlara göre yol alınır!
Konuya kafa yoran iş insanlarının olaya bakışı biraz daha farklı.

Salgını, yıllar öncesinden öngöreren ve bu konuda büyük bağış yapan Bill Gates, hayatın normale dönmesinin 2021 sonbaharını bulacağını söylemiş.

Gates, korona aşısının geliştirilip kullanıma sunulmasının en az bir yıl süreceğini belirtmiş.

Söz konusu Gates olunca, herkes öküzün altında buzağı aramaya başladı. Durduk yerde bağış yapmadığını ve kesin aşı çalışmalarının arka planında olduğunu iddia etti.

 

Peki Bill Gates'in, bu yaklaşımı ticari mi, vicdani mi?

 

Olaya nereden baktığınıza göre, her iki yaklaşımı destekleyen argümanlar da var, tam tersi olanlar da. Yani en iyisi bekleyip görmek!..

 

Amerika, Çin, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, aşı konusunda adeta yarış halinde. Bizim bilim insanlarımızın çabası da yoğun. İzole etmeyi başardılar, umarız arkası da gelir...

 

Görünen o ki, aşı işi, bireysel bir başarıdan çok, ciddi bir ekip çalışması ve alt yapıyı gerektiriyor.

Bu zorlu süreçten çıkartılacak çok dersler var. Örneğin, kaç üniversitemiz, böylesi bir çalışma içerisinde, TÜBİTAK bu konularda ne yapıyor, TÜBA kriz sonrası için ne düşünüyor?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?