adscode
adscode

Köy Okulları Açılamaz mı?

Yüz yüze eğitimde olduğu gibi, uzaktan eğitimde de, eğitim mağdurlarının en tepesinde köy okulları ve onların öğrencileri geliyor. Öğretmenlerin durumu da farklı değil! Çoğu köyde internet erişimi yok, bilgisayarı olan öğrenci sayısı da çok sınırlı! En azından salgın olmayan köylerde yüz yüze eğitime başlanamaz mı?..

aguclu@milliyet.com.tr




Köy okullarının kapanması büyük hataydı! Kalanlara sahip çıkmamak daha büyük hata!
Köyleri, eğitimden yoksun bırakırsanız, orada yaşam da olmaz, üretim de gerçekleşmez. Kentlere göç baskısı artar, tarımsal üretim durma noktasına gelir!
İşte bu yüzden pandemi krizini bir fırsata dönüştürebiliriz.
Ulaşım sorunu ve bulaşı riski fazla olmadığı için güvenli köylerde ciddi anlamda bir eğitim seferberliği başlatılırsa, eminim ki, sadece bu nedenle pek çok veli köyüne geri dönecektir!
Peki köy okullarında iyi bir eğitim mümkün mü? Pandemi riski söz konusu mu?
Karantinaya alınan çok sınırlı köy dışında, pandemi riskinin olmadığı söyleniyor. Kaldı ki çocuklar gün boyu birlikte ve iç içeler. Öğretmenleri de görev başında. Peki o zaman neden yüz yüze eğitim yapılmıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasında, esnek eğitime yeşil ışık yakılmıştı, bu çerçevede yol alınabilinir!..
Peki neden açılmalılar?
Herşeyden önce, daha iyi bir eğitim için açılmalılar. Dijital alt yapı ve erişim sorunu nedeniyle uzaktan eğitim onlar için çok zor. Bilgisayarı ve kendisine bu konuda yardımcı olan da yok gibi.
Hazır öğretmenleri de oradayken hep dezavantajlı oldukları bu durumu avantajlı hale getirebilirler. Bu da o kadar zor olmamalı, en azından denenmeli!..
Uzun vadede de hepsi olmasa da köy okullarının yeniden açılması ciddi anlamda gündeme getirilmeli ve gereği yapılmalıdır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?