adscode
adscode

LGS Önlemleri, Sokağa Çıkma Yasağı ve En Kritik Soru?

Bakan Selçuk, önlem üzerine önlem açıklıyor ama yeni olan hiçbir şey yok. Sokağa çıkma konusunda, kısmi kısıtlama geleceğini Sağlık Bakanı açıkladı. Öğrencilerin merakla beklediği kontenjan artırımı konusunda ise henüz bir gelişme yok. Keşke kontenjanlar da iki, üç katına çıkartılsa, en azından moral olur!..

aguclu@milliyet.com.tr




Sağlık Bakanı Koca Açıkladı:
“LGS/YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı.Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması,GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler”

Görünen o ki sınav saatlerinde, herkes dışarıya çıkamayacak. Doğru bir karar. Umarız istismar edilmez!

Bu noktada sınavlar niye ertelenmedi diye itiraz eden çok sayıda öğrenci ve veli var.
Twitter'da sokağa çıkmaya yönelik yaptığımız anketi, neden ertelenmesi yönünde yapmadığımızı söyleyenler çok oldu.

Daha önce ertelenmesi gerektiğini yazdık ama artık ortada alınmış bir karar var ve geri dönüşü de yok gibi. Kaldı ki, adaylardan pek çoğu da bir an önce olsun bitsin istiyor. Çünkü gelecekte neyle karşılaşacağımızı hiç kimse bilmiyor, garanti veremiyor. Yarattığı stres de dayanılmaz noktalara geldi...

Peki, sınavlar, çocuklarımızın sağlığından daha mı önemli?
Elbette hayır!
Eğer ortada onların sağlıklarını riske atacak bir durum söz konusu olsaydı, başta Bilim Kurulu olmak üzere ilgili mercilerin hiç biri buna onay vermezdi.

Bu aşamada, sınavların güvenilir bir ortamda gerçekleşmesi için herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmelidir!

Sorun kimden kaynaklanıyor bilmiyorum ama sınav günü okullarda beyaz önlüklü sağlık personelinin bulunması, hem adayları hem de velileri moral açısından büyük oranda rahatlatacaktır.
Evet çok yorgunlar ama onların orada olması, olası yüklerini, önemli ölçüde hafifletecektir.

MEB, acil durumlar İçin, motorize acil ekipler ya da sınıflar oluşturdu mu bilmiyoruz ama her türlü olasılığı göz önünde bulundurarak, hem acil sağlık ekipleri hem de son dakika sınava gelenler ya da hastalık belirtisi görülenler için her okulda acil durum sınıfı oluşturulmalıdır.

Beş, on dakika geç kaldı diye sınava alınmamak, o çocuklar üzerinde, koronadan daha derin izler bırakabilir! ÖSYM gibi çok katı olmamak gerekir!..

MEB, kontenjanlar konusunu, hala zaman varken, bir kez daha ele alabilir.
Sınavla öğrenci alacak okul sayıları ve kontenjanları rahatlıkla artırılabilir. Bu da, bu zor koşullarda sınava girmek zorunda kalan öğrencilere büyük moral verir. Yaz tatillerini keyifle geçirmelerine olanak sağlar, okulların kayıt yükünü hafifletir. Bizden hatırlatması!


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?