adscode
adscode

MEB’in Lise Son Sınıf Açıklaması İlginç mi İlginç!

MEB, dün, bir gazetede yayımlanan, "Lise son, sınava hazırlık yılı olacak" başlıklı habere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Ama daha ilginci...

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, dün bir gazetede yayımlanan, "Lise son, sınava hazırlık yılı olacak" başlıklı habere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu haberdeki 'Yeni düzenlemeyle lise son sınıfta ders işlenmeyecek' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Bakanımızın bu konuda yapılacak düzenlemelere ilişkin medyaya yansıyan açıklamalarıyla örtüşmeyen haber, yorum ve değerlendirmeleri teyit etmediğimizi bildiririz. Konuya ilişkin yapılacak düzenlemeler bütüncül bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

 

Açıklama kısa ama bir o kadar da ilginç!

. “Sayın Bakanımızın bu konuda yapılacak düzenlemelere illişkin medyaya yansıyan açıklamalarıyla örtüşmeyen haber, yorum ve değerlendirmeleri teyit etmediğimizi bildiriniz” deniliyor. Sorun önceki açıklamalarla örtüşmemesi mi yoksa kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığı mı?

. “Konuya ilişkin yapılacak düzenlemeler bütüncül bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denilirken de, sanki, böylesi bir düzenlemeye hala açık bir kapı bırakılıyor. Yani böyle bir uygulama tek başına bir proje değil, bir bütünün parçası mı denilmek isteniliyor net değil. 

. Bu konuda Bakan Bey’in net görüşü ne, o da net olarak ifade edilmemiş!

Ayrıca aynı haberde yer alan, zorunlu temel ders sayısının 4’e indirilmesi, fen ve sosyal bilimlerin zorunlu ders kapsamından çıkartılmasına ilişkin herhangi bir açıklamanın yapılmaması da manidar!

Keşke bu tür açıklamalar, bölük pörçük değil de, bir bütün olarak, bir an önce yapılsa da, bu tür yanlış anlamalara ya da tepki olunca geri adım atılmalara hiç şahit olunmasa.

Eğitim ciddi bir konu ve kesinlikle ayaküstü tartışmalara vesile olmamalıdır.

Şimdi biri çıkıp, biz söylemiyoruz, gazeteler uyduruyor diyemez.

Gazeteci arkadaşlarımız, bu tür teknik ayrıntıları senaryolaştıran yazılar yazmazlar.

Bu onların işi de değil, ilgi alanı da. 

MEB’den birileri bilgi vermese, böylesi haberler kesinlikle söz konusu olmazdı.

Ha, bildiğinin yarısını verip, yarısını saklamak ve bütüncül açıklama daha sonda yapılacak demek de günü kurtarmaz.

MEB, daha şeffaf olmak zorunda.

Çünkü yaptıkları, yapacakları, sadece kendilerini değil, bütün ülkeyi ilgilendiriyor!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?