adscode
adscode

Nihayet!..

Bizde tanımlanmış ve eğitimi yapılan böylesi bir meslek olmadığı için animatörlerin çoğunluğu ya farklı mesleklerdendi ya da çoğunluğu yabancıydı.

aguclu@milliyet.com.tr




Antalya Kemer’de animasyon ve eğlence sektörüne personel yetiştirecek meslek yüksekokulu kurulacakmış. Çok geç kalınsa da önemli bir adım. Darısı turizm sektörünün diğer alanları ve kalifiye eleman ihtiyacı duyulan diğer sektörlere...

Turizm sektörünün özellikle de tatil köylerinin olmazsa olmazlarının başında çoluk çocuk, genç yaşlı, yerli yabancı demeden herkese keyifli saatler yaşatan, gece gündüz eğlendiren animatörler geliyor.
Bizde tanımlanmış ve eğitimi yapılan böylesi bir meslek olmadığı için animatörlerin çoğunluğu ya farklı mesleklerdendi ya da çoğunluğu yabancıydı.
Kırık Türkçeleri ve iki üç yabancı dilleriyle, önemli bir boşluğu dolduruyorlardı...
Ayrıntılara girmeden önce, atılan bu önemli adıma yönelik habere bir göz atalım:
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek Kemer’de yapılacak yeni meslek yüksekokulu ile ilgili bilgi verdi.
Rektör Özkan, “Kemer ilçemizde birçok otel var ama animasyon ekiplerinin neredeyse tamamı yurt dışından geliyor. Bu açığı biz Kemer’e açacağımız Rekreasyon Meslek Yüksekokulu ile çözebiliriz. Rekreasyon ve Animasyon bölümleri ile sektöre nitelikli personel kazandırmak istiyoruz. Bu projenin Kemer’e ve turizm sektörüne çok önemli katkıları olacaktır.” diye konuştu.
YÖK ile yaptıkları görüşmelerde tematik meslek yüksekokulları üzerine çalışma gerçekleştirmeleri için tavsiye aldıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı da “YÖK’ün genel yaklaşımı meslek yüksekokulunun alanına göre sektörle iç içe olması. Mesela elektrik ya da makine bölümlerinin sanayi bölgelerine, sağlıkla ilgiliyse hastane yakınlarına yapılması istiyorlar. Bu anlamda turizmle ilgili bir bölümün Kemer’de açılması çok uygun olacaktır. Ara eleman yetiştirmek bu anlamda da çok bütünlük sağlayacak bu projeyle.” ifadelerini kullandı.
Projeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer’e yapılacak olan eğitim yatırımlarına her türlü desteğe hazır olduklarını ve öğrencilerin konaklaması için çözümler üreteceklerini belirtti...
Proje ve niyetler güzel, bakalım uygulaması nasıl olacak?
Yurtdışı örnekleri ve özellikle İsviçre’dekiler yakından incelenmeli ve en az iki yabancı dil’den asla taviz verilmemeli. Öğrenim süresi iki yıl değil, 4 (2+2) yıl olmalı, eğlence sektöründen dramaya, su sporlarından sahne sanatlarına kadar farklı uzmanlık alanları olmalıdır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?