adscode
adscode

Okul Yerine Kurs, Ders Kitabı Yerine Yardımcı Ders Kitabı!

Öğrencilerin kurslara yönelmesinin en önemli gerekçesi, okulda verilen eğitimin yetersiz olması! Yine aynı şekilde, bedava ders kitapları dururken, velilerin yardımcı ders kitabı almaya zorlanmasının nedeni de yetersizlik! Peki devlet daha doğrusu  MEB, bu işe ne diyor?..

aguclu@milliyet.com.tr




Her ne yapıyorsak, en iyisini yapmak zorundayız. Çocuklarımı da geleceğe o şekilde hazırlamalıyız!

Bir işi iki kere yapacak ne zamanımız var ne de harcayacak paramız. Bu yüzden çocuklarımızı, bu düzene göre yetiştirmemiz gerekir. Ama gelin görün ki, okullarda patinaj çekmenin ötesine geçemiyoruz. Çocuklarımızı, bir işi bir, ki defa değil, defalarca yapmaya koşullandırıyoruz. Örnek mi istiyorsunuz?

Alın size üniversite sınavları, alın size  KPSS! Üç, beş hatta on kez girenler var!..

 

Dahası kalite çok önemli. Bizim zamanımızda tek dersten kalan, sınıfta kalırdı, sonra “bir defaya mahsus” tek ders sınavları geldi ve işte ip o zaman koptu. Şimdi 7, 8 zayıfı olan sınıf geçiyor…

 

Peki ya ders kitaplarına ne demeli! Devletin elinde bir milyona yakın öğretmen var ve onların hazırladığı ders kitapları değil, üstelik bedava verilmesine rağmen, paralı yardımcı ders kitapları, eğitimin olmazsa olmazı haline getirildi…

 

Eğitim A’dan Z’ye sorgulanmalı ama en çok da, asılları dururken öğrencilerin, velilerin, neden dışarıya yöneldikleri ısrarla sorgulanmalı! Çünkü altından çok çapanoğlu çıkabilir!..

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)