adscode
adscode

Okullar Açık Kalabilirse Korona ile Mücadeleyi Kazanan Biz Oluruz!

Zor hem de çok zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de yediden yetmişe herkes tedirgin. Özellikle de ebeveynler. Bir yanda çocuklarının sağlığı, öte yanda gelecekleri! Okulların açılıp açılmaması konusunda kafaları karmakarışık! Peki doğru olan ne?..

aguclu@milliyet.com.tr




Yüz yüze eğitimde ikinci aşama pazartesi günü  başlıyor!

Okul öncesi, ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 8. sınıf, lise hazırlık ve 12. sınıflar  ve köy okullarında uygulanacak.
Bu kapsama, köy okullarındaki 6 ve 7. sınıflar da giriyor mu, çok net değil, açıklık getirilirse iyi olur!

Bu dönemde Bakan Selçuk ve MEB'e herkes ama herkes yardımcı olmalı!

Okulları açık tutabilecek kadar disipline olursak pandemi riski minimuma iner!
Kocaeli ve Van depremleri döneminde, okul ve üniversiteler özellikle açık tutularak, bu zor sürecin atlatılması ve kentlerin yaşanır hale gelmesi sağlanmıştı. Şimdi yine benzeri bir yol izlenebilir ama çok dikkatli olmak gerekiyor…

 

Eğer okulları açık tutabilecek kadar titiz olabilirsek, gerisi kendiliğinden gelecektir!
Öğrencilerin bu konudaki duyarlılığı, toplumun her kesimine dalga dalga yayılacak ve pandemi riski en düşük düzeye inecektir!..

 

İşte bu yüzden, MEB ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı her karar, istisnasız hayata geçirilmeli, Ziya Hoca’nın bu konudaki samimi çabalarına destek çıkılmalıdır…

 

Madem ki yeni bir dönem başlıyor, yeni bir sayfa açılmalı ve hep birlikte tek bir hedefe odaklanmalıyız. O hedef de, pandemi riskini en alt düzeye indirmek ve normal hayata bir an önce dönmek olmalı!..

 

Dünü dünde bırakalım, çünkü kabahatli aramaya bir başlarsak, sadece işin içinden çıkamamakla kalmaz, korona ile mücadeleyi kazanma şansını da riske sokmuş oluruz.

Aşı söylendiği yakın zamanda bulunur ve erişilebilir hale gelirse sorun yok! Peki ama ya süreç uzarsa?..

 

Hep birlikte büyük bir samimiyet testinden geçiyoruz. Ne olur bu kez kazananı, haklı çıkanı, kahramanı birilerimiz değil, hepimiz olalım!...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?