adscode
adscode

Okullar Açık Kalmalı Ama Kurallar Çerçevesinde!..

Öğrenci, öğretmen, veli, hemen herkes uzaktan eğitimden bıktı! Okullar bir an önce tümüyle açılsın istiyor. Açılmaya açılsın ama risk faktörü asla unutulmamalı. Özellikle de kırmızı bölgelerde! Görünen o ki, sınavlar eğitimi olduğu gibi korona ile mücadeleyi de sabote ediyor!..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
Sınav odaklı eğitimden çok çektik. 
Eğitimin çocuklarımıza kazandırması gereken onlarca hedefi bir kenara itip sadece giriş sınavlarına odaklandık. 
Dershane ve sınav odaklı eğitim yüzünden çocuklarımızı enkaza çevirdiğimiz yetmezmiş gibi şimdi bir de korona ile mücadeleyi sekteye uğratıyoruz.
Buna da hiç kimsenin hakkı olmamal!
Benzeri bir durum, sadece bu kentimizde değil hemen her yerde var ve artık birileri buna dur demeli, yoksa okullar tümden kapanabilir!..
 
Kurallara Uyan Yok!
 
 
"MEB'in yayınladığı genelgeye göre bölünmüş sınıflarda, 8. sınıflar haftalık 12 saat (İmam Hatip Ortaokullar 14 saat) , 12. sınıflar haftalık 16 saat ders görmesi gerekirken bizim kentimizde ve ilçelerinde bölünmüş sınıflarda da bölünmemiş sınıflarda da 8. sınıflar haftalık 22 saat, 12. sınıflar haftalık 24 saat derse giriyor.
Mevcudu fazla olan okullarda seyreltme amacı güden ilgili genelge gereğince öğrencilerin ikişer gün dönüşümlü olarak okula gitmeleri gerekirken okulun bütün 8. sınıf ya da 12. sınıf öğrencileri okula aynı anda 4 ya da 5 gün gidiyor.
 
Kentimiz, çok yüksek riskli il kategorisinde olduğu için lokanta, pastane, halı saha vb. iş kollarındaki yasaklar devam ediyor. 
 
Bununla birlikte kentimiz, vaka artış hızının en çok olduğu iller arasında. 1 Mart'tan itibaren ketimizde değişen en önemli etken okulların açılması... 
 
Vaka artışında başka nedenlerin olma ihtimali olsa da MEB'in genelgesine uyulmamasının da önemli bir etken olması yüksek ihtimal dahilindedir..."
 
Bu gözemin bilimsel bir dayanağı var mı, yok mu, mutlaka araştırılmalıdır. 
Keyfe keder yaptırımlar, bazen yarardan çok zarar getirebiliyor.
Defalarca yazdım, bir kez daha hatırlatmakta yarar var:
Çocuklarımıza en büyük kötülüğü, iyilik olsun diye bazen devlet ve biz anne babalar yapıyoruz! Tıpkı sınav odaklı eğitimde olduğu gibi!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)