adscode
adscode

Okullar Kapanır Ya da Yarıyıl Tatili Öne Çekilir mi?

Son haftalarda, vaka sayılarının arttığına yönelik ciddi tespitler var. Resmî rakamlar da bunu doğruluyor. Hatta daha da artacağı söyleniyor. Avrupa genelinde çok sıkı önlemlerin alınması bu yüzden. Peki bize de yeni yaptırımlar gelir mi?..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

MEB'den sonra YÖK de salgının eğitim ve öğretimi engellemeyeceğini duyurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, bütün illerde salgın ortamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü ve bundan sonra da süreceğini belirtti…

 

MEB de her fırsatta eğitim ve öğretime ara verilmeyeceğini yineliyor. Peki o zaman okullar kapandı, kapanacak söylentileri nereden çıkıyor?..

 

Bazı üniversiteler uygulamalı dersler dışında uzaktan eğitime yöneldiklerini kendileri açıkladı.  Velilerin de bu yönde beklentileri var. Ayrıca MEB ve YÖK gibi düşünmeyen uzmanlar da okulların kapatılması ya da yarıyıl tatilinin öne çekilmesi yönünde giderek artan bir şekilde tavsiyelerde bulunuyor.

 

Son kararı elbette Bilim Kurulu verecek. Daha doğrusu onların tavsiyesi, gidişatı belirleyecek.

 

MEB, geçen yıl okulları açmamak için direniyordu, şimdi ise kapatmamak için direniyor. Umarız doğru olan yapılıyordur...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?
Beklentiler?