adscode
adscode

Onlar çantada keklik değil (2)

Kendilerine güvenilsin, saygı duyulsun, önleri açılsın, verilen sözler yerine getirilsin ve her şeyden önemlisi de gelecek güvenceleri olsun yeter de artar.

aguclu@milliyet.com.tr




Gençleri ikna eden seçimi kazanır. Bunu herkes biliyor, herkes söylüyor. Nitekim öyle de olacak. Peki şu ana kadar sandığa gitme ve oylarının rengini belirleme konusunda ikna edilebilmiş durumdalar mı? Çok azı dışında hayır!..
Sınavlarla, işsizlikle, değersizleştirilmekle, hep dışlanmakla öylesine yoruldular ve öylesine örselendirler ki bu kadar temkinli olmalarını çok görmemek gerekir.

Peki ne istiyorlar?

Öyle çok fazla şeyler değil.

Kendilerine güvenilsin, saygı duyulsun, önleri açılsın, verilen sözler yerine getirilsin ve her şeyden önemlisi de gelecek güvenceleri olsun yeter de artar.

Onlar bizim en büyük güvencemiz. Ne kadar güçlü olurlarla geleceğe o denli güçlü adımlarla yol alırız. Bunu şimdi de değilse ne zaman anlayacağız?


İkna eden kazanır

Gençleri öncelikle sandığa gitmeye ikna etmeliyiz.
Oylarını kime, niye vereceklerine ise asla müdahale edilmemeli.
Edilirse ne mi olur, ders teper!..

Onların büyük hayalleri var hem de çok büyük.
Bu kadar önemli ve iddialı olmaları o yüzden.

İstekleri bireysel mi?
Kesinlikle hayır.

Ülkeleri için, aileleri için, dünya için, insanlık için, başta doğa ve hayvanlar olmak üzere tüm canlılar için mücadele vermek istiyorlar.

Ömürle birlikte gençlik yelpazesi de bir hayli genişledi.

Ortalama yaşam süresi 78-80’e, gençlik yaşı da 30’lu yaşları da içine alacak şekilde uzadı.

Bu yüzden 30’lu yaşların başında doğru bir gelecek arayışı içinde olan gençleri çok fazla yadırgamamak ve “biz senin yaşındayken” diye başlayan nasihatlerde bulunurken çok dikkatli olmak gerekir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?