adscode
adscode

Onlara Aya, Biz Yaya mı? ABD ve Çin Üniversitelerinden Alınacak Dersler?

Üniversiteler, yeni dünya düzeninde, öğrenci yetiştirme ve bilim üretmenin yanı sıra güncel sorunlara ve gelişen piyasalara, daha çok kafa yormaya başladılar.

aguclu@milliyet.com.tr




New York Üniversitesi Shanghai (NYU Shanghai), New York University School of Professional Studies (NYUSPS) ile birlikte, Çin'de ve diğer yükselen piyasalarda gayrımenkul araştırmasında odaklanmak üzere yeni bir akademik enstitü kurdu. Emlak, bizde de lokomotif sektör. Peki böylesi bir girişim bizde de var mı?


Üniversiteler, yeni dünya düzeninde, öğrenci yetiştirme ve bilim üretmenin yanı sıra güncel sorunlara ve gelişen piyasalara, daha çok kafa yormaya başladılar. Çünkü talep o yönde.

Bugünün gençliği, haklı olarak, iş bulabileceği ve yüksek kazanç sağlayacağı mesleklere yönelmek istiyor. Ama bu alanda eğitim veren fazla üniversite yok.
Kendilerini bir türlü yenilenemeyen üniversiteler, doyuma ulaşmış alanlara, eleman eriştirmeye devam ediyorlar.
İşte bu konuda en yenilikçi ülkelerin başında, hemen her alanda, dünya liderliği için yarışan ABD ve Çin geliyor.
İnivasyon ve yapay zeka konusunda ciddi bir yatırım içinde olan Çin, emlak sektörüne de, piyasa kurallarına göre değil, akılla, bilimle yaklaşıyor...
Gelin bu konudaki haber birlikte okuyalım ve darısı bizimkilere diyelim:


Yükselen piyasalarda / ilerleyen ülkelerde kentler ve gayrimenkul araştırma enstitüsünün amacı, profesyonel eğitimin en ileri aşamasını ve Çin'de ve yükselen piyasalarda taşınmaz mallara ilişkin araştırma yapmak.
Çin'deki ilk Çin-ABD yüksek öğretim kurumu olan NYU Shanghai'ye göre enstitü, bu amaçla, Shanghai'de 2020 ilkbaharından itibaren kısa dönemli eğitim programları başlatacak.

Öte yandan, Çin'de taşınmaz/gayrimenkul konusunda bölgesel bir yıllık sektör konferansı toplama yolunda plan hazırlıkları da bulunuyor. Gelecek yıllarda da gayrimenkul dalında, Shanghai, New York ve diğer küresel mahallerde çalışmalar gerektirecek bir yönetici lisans üstü/master programı ihdas edilmesi düşünülüyor.

Enstitü NYU Shanghai ve küresel düzlemde tanınan gayrimenkul eğitiminde öncü olan NYUSPS Schack Gayrımenkul Enstitüsü tarafından birlikte yönetilip denetlenecektir. Bu, Schack Enstitüsü'nün Çin'deki ilk ortaklığı olacak.

NYUSPS Geçici Dekanı Susan Greenbaum, bu girişimi başlatmak için zamanlamanın mükemmel olduğunu söyledi: "Çin gayrimenkul piyasası çok gelişmekte ve biz, geliştirmeden inşaata, sürdürülebilirliğe, mülkiyet teknolojisine, Çin'in yükselen gayrimenkul yatırım işlemlerine kadar bu göz alıcı çabanın bir parçası olma fırsatını bulduğumuz için heyecanlıyız" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)