adscode
adscode

Oscar Töreni'nin Bıraktığı İzler!

Oscar Ödül Töreni'ni izlediniz mi? İzlemediyseniz, mutlaka izleyin derim. Müthiş ayrıntılar var. Olağanüstü bir disiplin, hoşgörü, liyakat, saygı, mütevazilik, şıklık, yaratıcılık ve en önemlisi de sinema sektörünü verilen önem ve sevda vardı! Sanki Nobel ödüllerinden daha bir görkemliydi!..

aguclu@milliyet.com.tr




Güney Koreliler, ödülleri sildi, süpürerek, tarihe damga vurdular.
"Bizi bu noktaya Güney Koreli film izleyicilerinin eleştirileri, doğru yönlendirmeleri ve samimiyetleri getirdi" derken içtendiler.
Yapıcı eleştirinin geldiği noktayı vurduguladılar ki, bu çok önemliydi.
Onca ödül aldılar ama zerre kadar şımarıklık yoktu.
Dünyanın en ünlü isimleri oradaydı ve onları, hiç gocunmadan ayakta alkışladılar.
Brad Pitt gibi yıldız, "yardımcı oyuncu "ödülünü alırken bile mutluydu.
Konuşma süreleri hiç aşılmadı, bir yerlere özel göndermeler yapılmadı.
Dekorlar ve prodüksiyon mükemmel, müzikler harikaydı.
Bir tören yapılacaksa, işte böyle yapılmalı dedirtircesine, her şeyi ile mükemmeldi.
Öğrencilerin "yılın enleri" törenlerinden Altın Portakal ödüllerine kadar, eğer ille de bir tören yapacaksa, Oscar törenlerinden alınacak çok ders vardı.
Bu işlere soyunanların, bu töreni, oturup onlarca kez izlemelerinde yarar var.
O kadar para bizde olsa biz de yapardık kolaycılığına ne olur hiçkimse kaçmasın, orada paradan çok, yapılan işe saygı vardı!
Güney Kore yapımı "Parazit" (Parasite), ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine geçti.


Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 92. Akademi Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Güney Kore yapımı "Parazit" (Parasite), ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine geçti.

Bunun yanı sıra "Parazit", yönetmeni Bong Joon Ho'ya "En İyi Yönetmen" ödülünü getirirken, "En İyi Uluslararası Film" ve "En İyi Orijinal Senaryo" ödüllerini toplayarak büyük bir başarı kazandı.

 

Phoenix, Joker ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı

Öte yandan "Judy" filmi ile "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü Renee Zellweger kazanırken, "Joker" filminin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi oldu.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü "Evlilik Hikayesi" (Marriage Story) filmindeki rolüyle Laura Dern kazanırken, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü "Bir Zamanlar Hollywood'da" (Once Upon a Time in Hollywood ) filmindeki rolüyle Brad Pitt kazandı.

Bu arada, böylesi görkemli yarışmalarda, "bizim gibi ülkeler ciddiye alınmıyor" diyenlerin de Güney Kore örneğinden çıkartacakları çok ders olmalı!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?