adscode
adscode

PİKTES Öğretmenlerine Kim Sahip Çıkacak?        

Mülteci kamplarında çok zor koşullarda öğretmenlik yapan öğretmenlerimizi, biz, öğretmen olarak tanımaz ve özlük haklarını vermezsek, kim, onlara hak ettikleri değeri verir ki? Yarıyıl tatilinde herkes izin yaparken, onlara ekstra yeni görevler verilmesi, ne kadar adil?  MEB, öğretmenler arasında yaptığı ayrıma artık son vermeli ve meslek konunu bir an önce çıkartmalıdır…

aguclu@milliyet.com.tr




PİKTES öğretmenlerinin sıkıntıları büyük.

Bir dokunun, bin ah işitin.

Haksızlar mı?

Kesinlikle hayır!

İstedikleri, sadece ve sadece, emeklerinin karşılığını almak.

Bu o kadar zor mu?

Kesinlikle hayır?

Hak etmedikleri bir şey mi istiyorlar?

Kesinlikle hayır!

İşte onlardan yükselen feryatlardan sadece bir kaçı! Umarız Ankara duyar!

 

 

 

 

Yaz kis demeden on iki ay tatilsiz calistirilan akibeti belirsiz pictes ögretmenlerinden bahseder misiniz?

Herkes tatil yaparken biz sokaklarda bu sogukta alan taramasi yapiyoruz bizim dinlenmek hakkimiz degil mi? Lutfen sesimiz olun

 

Abbas hocam Piktes alan çalışmaları bugün 08:30 itibari ile başlıyor. Lütfen bizi de gündeminize alın programda. Yağmurda çamurda Suriyelilerin Iraklıların Afganlıların evine gideceğiz. Hiçbir koruma olmadan hiçbir ihtiyacımız karşılanmadan sesimiz olun lütfen !

 

Silivri’den günaydın. Biz piktes li öğretmenler bu yılda 15 tatile çıkamadık. Hiçbir özlük hakkımız yok, 3 yıldır enflasyon farkı dahil zam yok. Sesimize kulak verir misiniz? @tcmeb in üvey evlat muamelesine dur denebilmesi için bir çığlıkta siz olur musunuz?

 

Kpss mülakat ve güvenlik soruşturması ile başladığımız işimize kadrolu öğretmen olarak devam etmek istiyoruz. PIKTES öğretmenleri geleceğe umutla bakamıyor.

 

Meslektaşlarımız, tatilde, evinde dinlenirken biz bu soğukta birazdan kapı kapı dolaşıp 1 hafta alan taraması yapacağız. Üstelik güvenlik yok, yemek yok, harcırah yok. PIKTES öğretmenleri olarak mağduruz.

 

Şuan Kızılay tarafından eğitim almaktayız. Eğitimci hane ziyareti yapmadan önce telefonla ulaşın dedi. Kendi şahsi telefonumuzla aramak istemediğimizi belirttik ama çözüm yok. Kızılay görevlileri kurum telefonuyla arıyorlarmış. Bizim kurum telefonumuz yok.

 

PİKTES Öğretmenlerinin;

*Eş durumu ataması belirsiz

*Kadro durumu belirsiz

*Maaş durumu belirsiz

*Okuldaki konumu belirsiz

*Saha çalışması Allah'a emanet

Eğitimden sorumlu bir kurumun en önemli maddesi plan olmalı

 

Piktes öğretmenleri kadrolu öğretmenlerden farkımız olmadığını herkes biliyoruz sayın ziyaselcuk hocam .Bu karda kışta ailelerimizle vakit geçirmek bizim de hakkımız.  Ama maalesef bu haktan mahrumuz Saha çalışmalarına katılacağız .

 

*Plan yok

*Program yok

*Ne olacak nasıl yapılacak bilen yok

*Neyle karşılaşılacak bilen yok

*Sorumluluk alan yok

*Gidilen yerler için ulaşım yok

*ücret yok

***ve bu angaryaya maruz kalan Piktes Öğretmenleri var.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)