adscode
adscode

Puanlar düşer mi, yüzdelik dilim ve tercihler?

Kaç puan aldığınız değil, tercih yapacağınız illerde ve Türkiye genelinde önünüzde kaç kişinin bulunduğu çok önemli. Özellikle de liselere girişte!..

aguclu@milliyet.com.tr




Milyonlarca lise ve üniversite adayı büyük bir heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. Aileleri onlardan daha heyecanlı. Haksız da sayılmazlar çünkü hayatlarında çok önemli yeni bir sayfa açılacak. Peki nasıl bir gelecek onları bekliyor?..
Sınav en önemli adımlardan biriydi ama geride kalan her şey gibi şu an için artık hiçbir önemi yok.
Puanlar da öyle. Açıklandığı andan itibaren o da önemini yitirecek çünkü göreceli bir kavram.
Katsayılarla ya da soruların güçlük derecesi ile oynayarak puanları istediğiniz kadar düşürebilir ya da yükseltebilirsiniz. Sonuçta herkes aynı derecede etkilendiği için değişen fazla bir şey olmaz.
Bu noktada önemli olan yüzdelik dilim hatta il ve Türkiye sıranızdır.
Kaç puan aldığınız değil, tercih yapacağınız illerde ve Türkiye genelinde önünüzde kaç kişinin bulunduğu çok önemli. Özellikle de liselere girişte!..
Sınav, Tercih ve Yerleştirme Maratonu'nun en önemli aşaması, hiç kuşkusuz tercihler.
Yapacağınız her tercih bundan sonraki yaşamınıza yön verecek. Bu yüzden tercih sisteminin detaylarını çok iyi öğrenmek ve tercihlerinizi başkalarının isteklerine göre değil bizzat kendi hayalleriniz doğrultusunda yapmanız gerekiyor.
Tercih sisteminin genel ayrıntılarını, tercihler başladığında sizlerle paylaşacağız. Şu an için sizlere önerimiz, tatilin tadını çıkartmanız ve gitmek istediğiniz öğrenim kurumları ile kentler hakkında detaylı bilgi edinmeniz hatta gidip görmenizdir.
Siz, siz olun tercihlerinizi başkalarına ve son dakikaya bırakmayın...
İyi okul yoktur, ne istediğini bilen iyi öğrenciler vardır. Okulları değerli kılan da onlardır...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)