adscode
adscode

Sağlık Bakanlığı'nın Kuralları Konusunda MEB ve Veliler Ne Düşünüyor?

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, olması gerekeni yaptı ve yeni öğretim yılında uyulması gereken kuralları açıkladı. Abartılı yaptırımlar mı? Kesinlikle hayır! Peki uygulanması mümkün mü? Tartışılması bile abes olur. MEB bu yükün altından kalkabilir mi? "Bu konuda da senaryomuz var" demesinler de ne derse desinler!..

aguclu@milliyet.com.tr




 
 
MEB, en azından şu saatten sonra samimi olmak zorunda.
Bu kuralları, şu kadar okulumuzda yerine getirebiliriz ama şu kadarında getiremeyiz diyebilmeli ve sorunları halinin altına süpürme yerine, herkesten yardım istemeli. Yoks, derin hayal kırıklıkları yaşanabilir!!
 
Bilim Kurulu, öğrenci başına 4 metrekarelik alan gerekli diyor. Yani bir öğrencisi olan bir okul için asgari 4 bin metrekare gerekiyor?
Peki bu nasıl sağlanacak?
İkili, üçlü eğitime geçilerek mi yoksa yeni derslikler üretilerek mi?
Bakan Selçuk ve kurmaylarının aklında senaryodan çok bir şey yok, eminiz ki açıklanan her kurala yönelik senaryoları da vardır.
Önemli olan bu senaryoların ne olduğu ve nasıl uygulanacağı!
Bunu bir an önce açıklasalar da velilerin tedirginliği sona erse. ..
 
Gelen geri dönüşler, içlerinin çok da rahat olmadığı yönünde. Onları rahatlatmak da başta MEB olmak üzere hepimiz görevi!..
 
 
Gelen Mesajlar!..
 
 
. Önlem den çok, eğitime karşı bir 'caydırıcılık' durumu var sanki. Kim ister ki cocugunu bu şartlarda okula yollamayı? Ayrıca ,maske kullanımı ilerde daha ciddi sorunlara yol acarsa (ki açacak) kim olacak sorumlusu?
 
. Ozellikle ana sınıfı-ilkokul öğrencileri bu kurallara uymakta çok zorlanacaktır.Bunun servis şoförü-hostesi var,öğretmenler,hizmetlileri var.Madem küçükler daha çok  taşıyıcı,neden hepsini biraraya topluyoruz?Hem de sayılar hala binli rakamlardayken?1,5 ay sonra düzelir mi?Sanmam
 
. 20 -30 kişi binilen servisler ne olacak mesela.
 
. Özellikle ilkokul ve ortaokulda ki olanlar için daha sıkıntılı. O çoçuklar kuralların 10 da 1 ini anca uygulayabilir. Onları da ancak uyarı ile yaparlar.
 
. Sabahtan akşama kadar öğrenciler maskeye ve sosyal mesafeye ne kadar dikkat edebilecekler? Yatılı ve pansiyonlu okullarda nasıl tedbirler alınabilir ki? Bir kişinin kaç kişiye bulaştıracağı düşünülemez bile.
 
. En önemlisi okul öncesinde nasıl uygulanacak? İlkokul 1 ve 2 ‘ye giden çocuklar bile henüz tuvalet temizliğini dahi yapamıyorlar, gerisini düşünemiyorum!
 
. Açıklanan kuralların hiç biri devlet okullarında uygulanamaz. Bence onlar da bunu biliyor. Tam gün okullar ikili eğitime, ikili eğitimdekiler gün dönüşümlü sisteme geçse bile çocuklar maskeyle kaç saat durabilir? Öğretmenler maskeyle ne kadar süre  ders anlatabilir?
 
. Veli çocuğunun hangi sınıfa hatta hangi okula gittiğini bile bilmiyor. Meslek liselerinde atölye derslerinden hiç bahsetmek bile istemiyorum... Okuma, yazma bilmeyen bir dünya veli var. Sınıflar kalabalık, koridorlar küçük. Bakanlar bu durumda önce kendi çocuklarını göndersinler.
 
. Sınavlar içinde her tür tedbiri aldık demişlerdi ama gördük sonuçları söz edilen tedbirlerde aynı şekilde uygulanmayacaktır. Belki özel okullar öğrenci sayısı daha az sınıflardan oluştuğu için uygulayabilir ama devlet okulları için imkansiz
 
. Asıl önemlisi, öğretmenlere, velilere sordular mı. Özelikle bir engelli ya da hastalığı olan çocuklar hakkında ne tür önlemler alınacağını bizlere sordular mı. Hayır. Çünkü onlar, her şeyi biliyor.
 
. Meb okulların da işini adam akıllı yapan temizlik görevlileri mi var hijyen nedir desen bakar suratına o ne diye
 
. Her haftasonu sınav yapılan ülkemizde uzaktan eğitimle mi sınava hazırlanılacak? Çareler ikili hatta üçlü öğretim ya da haftanın üç günü öğrencilerin yarısı, diğer üç gün yarısı pazar da tatil olmak üzere düzenleme yapılabilir. İhtiyaç için 2019kpss ile 20bin atama
 
. İlkokul 2.sınıf. Sınıf mevcudu 36 ! Bu çocuklar nasıl tek kişilik sıralara oturtulacaklar ? Sınıfı böldüklerinde öğrermen ve arkadaşlarından ayrılan bu yaştaki çocukların psikolojisi nasıl olacak?
 
. Bu durumda okulların açılmasına ne gerek var SAĞLIK daha önemli servisle, toplu taşıma araçlarıyla  gelen öğrenciler ve öğretmenler  olacak bunların hepsi birer taşıyıcı olacak çocuklar kurallara  hijyene uyacakmı
 
. Okul öncesinde bu mesafe nasıl korunacak ? 4-5 yaşındaki çocuklar oyun oynamayacak mi? Nasıl durduracağız ? Okul oncesinde1 metre mesafenin korunması imkansız...
 
. Hocam bu açıklanan önlemlere uyulacağını acaba hem sağlık hem milli eğitim bakanlığı inanıyor mu ? En başta 4 metrekareye bir öğrenci  maddesinden başlıyoruz düşünmeye, bir de taahhüt verecekmişiz, peki okul bize önlemler alındı öğrenciniz güvende taahhütü verecek mi ?
 
. Öğrnci öğrtmenine sarıldığında,ağladğında hele 1.sınflar yazı yazarken, konşurken msafeli olmak zor.Bu sstemde gerçekçi değil.Derste belki,tenefüste oyun oynrken mesafeyi hatırlarmı çocuklar?Tenefüs kaldrılır 2-3 saat blok yaplırsa belki amasadece ders uzaktanda haledilirdi sanki
 

. Yıllardır yatılı okulda çalışıyorum.Şu yazılanları uygulamak daha doğrusu öğrencilerin bu kuralları uygulayabilmesi imkansız.İlk fırsatta hele ki yatakhanelerde sosyal mesafe ve hijyen kuralları ihlal edilecektir . İşimiz çok zor 

 

. Okuldan 1 tane vaka çıksa okulu karantinaya alacaklar. Fazla sürmez açıldıktan 2 hafta sonra geri kaptırlar okulları

 

. Bizde 1200 öğrenci 50 kişilik sınıflar

 

.  Eğitim sistemindeki tüm sorunların bir pandemi ile ortaya çıkması ve sonunda tüm ülkenin buna şahit olması... Bardağın dolu tarafı bu olsa gerek...

. Allah bu virüsten razı olsun. Her şerde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek

 

 . Okul müdürleri "temizlik malzemesi alacağız, hizmetlinin kalorifercinin parasını vereceğiz, fotokopi makinesi bozuldu toner bitti..." diye öğretmenlerden her ay 100 TL para topluyor... Böyle bir durumda, bu çok hayalci bir yaklaşım olmuş

 

. Nasıl olacak, o kadar okul o kadar öğretmen nerde ? Bunun mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.

 

Devlet liselerinde bu yıl ciddi kontenjan artışı var.Yaptığım hesaplamalarda yüzde 38.Bu durumda kalabalık olmayacak sınıflardan nasıl bahsedebiliyoruz? Hiç anlayamadim.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)