adscode
adscode

Sanata Destek Var mı, Yok mu?..

Liselere girişte, spor, sanat ve bilimsel yarışmalarda derece alan öğrencilere, ek puan verileceğine yönelik çalışmalar olduğu bizzat Bakan Selçuk tarafından açıklandı. Üniversiteye girişte ise yeni getirilen TYT 800 bin barajına yönelik şikayet var. Özellikle de güzel sanatlar liselerinden!..

aguclu@milliyet.com.tr




Teşvik ve baraj olsun mu, olmasın mı?
Bu konuda ciddi tartışmalar yaşanıyor.
Teşvik konusunda, bu durumun istismar edileceğini iddia edenlerin sayısı bir hayli fazla.
Örneğin, 8. Sınıf öğrencileri arasında, sporcu lisansı alan öğrenci sayısı hızla artıyormuş, bunun ne anlama geldiğini çözecek olan ise MEB. Umarız bu konuda tüm söylentilere açıklık getirir...

Üniversiteye giriş konusunda ise öğrenci ve velilerden baraj konusunda şikayetler var! İşte ortak şikayet korusu:

"Sayın Abbas Güçlü, ben sizden, gazeteci kimliğinizden yardım istiyorum. Öğrencilerin problemlerini gündeme getirdiğiniz söyleşileri düşününce bizimde sesimiz olursunuz diye umut ediyorum.

Ben bir öğretmenim ama bu yazıyı size bir anne olarak yazıyorum.

Kızım Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi.
Branşı yan flüt ve gerçekten yetenekli. Yurtdışı ve yurtiçi konserlerde yer aldı.

Kızım bu liseye gitmek istediğini söylediğinde, insanın sevdiği işi yapmasının çok önemli olduğunu düşünerek kabul ettim. Çünkü ben işimi çok seviyorum, bir daha dünyaya gelsem yine öğretmen olurum. Ancak sorun şu ki, Güzel Sanatlar Liselerinde akademik dersler diğer liselere oranla daha az ve olan derslerde koro, orkestra, konser provaları...Vb. Sebeplerden dolayı pek işlenemiyor. Dolayısıyla bu çocukların müzik öğretmenliğinden başka bir bölüm tercih etmeleri mümkün olamıyor.

 Geçen günlerde aldığımız bir yazı ile ben ve diğer velilerimizin tüm umutları yıkıldı. Çocuklarımızın hayalleri kayboldu.

Gelen yazıda, adayların 2020 YKS 'de   özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için TYT' de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları istenmektedir.

Zaten Güzel Sanatlar Liseleri'nde  okuyan öğrencilere verilen ek puan bir süre önce kaldırılmıştı. Bir de üzerine 800.000 barajı çocuklarımız için bir felaket oldu.

Resim, Müzik, Spor bölümünde okuyan çocuklarımızın bu barajı geçmeleri çok zor.
Şimdi size soruyorum, sizce biz bu çocukları ne yapalım? Yeteneklerini unutup fabrikalara işçi olarakmı yerleştirelim? Yoksa caddelere çıkıp "sokak müziği" mi yapsınlar?

Boşunamı 4 sene okuttuk bu okulda?

Çok büyük çaresizlik içindeyiz. Ben bu konu ile ivedi olarak ilgileneceğinize ve bu yanlışlığı gündeme getireceğinize, bizlerin sesi olacağınıza gönülden inanıyorum. Lütfen çocuklarımıza ve bize umutlarımızı geri vermeleri için yardımcı olun.       
Saygılarımla... "   

TYT 800 bin barajı, gerçekten önemli. Öğretmen velimizin de dile getirdiği gibi bu barajı aşmak, söz konusu liselerde okuyan öğrenciler için çok zor ve onları dersaneye yönlendirmenin ötesinde bir işe yaramaz!

Sanatçı ya da sporcu olarak, temel bilimler gereksiz mi? Elbette gerekli ama bu son dakika da açıklanmaz!
Eminiz ki, bu konuda yargıya gidilecektir, eminiz ki bu karardan dönülecektir!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)