adscode
adscode

Selçuk, LGS, 6 Eylül ve Merak Edilen Sorular?..

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yine çok önemli (!) mesajlar vermiş! LGS konusunda bilgiler paylaşmış, velilere ve gençlere önerilerde bulunmuş, okulların 6 Eylül'de açılacağını müjdelemiş. Keşke öğretmen atamaları başta olmak üzere merak edilen diğer konulara da açıklık getirebilseydi...

aguclu@milliyet.com.tr




 
 

Bakan Selçuk, LGS'ye yönelik neler söylemiş, gelin önce ona bir göz atalım:

"Geçen sene yaklaşık olarak 1,5 milyon civarında öğrencimiz bu sınava girmişti ve 181 birinci vardı 1,5 milyonda. Bu sene 1 milyon civarında öğrencimiz girdi, 97 birincimiz var. Sınava giren öğrenci açısından birinciler arasında çok büyük bir fark yok aslında. LGS tercih başvuruları 5 Temmuz'da başladı, 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. Biz de yerleştirme sonuçlarını 26 Temmuz'da açıklayacağız."

Öğrenci ve velilerin bu yıl daha da geliştirilen "Tercih robotu"nu kullanabileceklerini dile getiren Selçuk, EBA'da bulunan bu robotun öğrenciler için rehberlik hizmeti yaptığını da ifade etmiş.

Gençlere ve ebeveynlere yönelik önerileri ise cevap hakkı doğuracak cinsten.

 

Gençlere kitap okumalarını, ezbere ve sloganlarla değil, sorgulayan kendine özgü dünya görüşü olan, bilime güvenen bireyler olmalarını tavsiye eden Bakan Selçuk, velilerden de çocuklarını yaşadıkları şehirlerle sınırlandırmamalarını, onlara ülkeyi ve dünyayı tanımaları için fırsatlar vermelerini istemiş..

 

Keşke bütün bunları hangi ortamlarda, hangi rol modellerle, hangi yabancı dille, nasıl ve hangi kaynaklarla gerçekleştirebileceklerini de anlatsaydı...

 

Bakan Selçuk, yeni öğretim yılıyla ilgili olarak da, "Tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül'den itibaren öğrencilerimiz gelecek." demiş. 

Haydi hayırlısı. 

Peki okullar her yönüyle yeni öğretim yılına hazır mı?

Pandemiden dersler alabildik mi, gerekli iyileştirmeler yapıldı mı?..

 

Bu arada, başta öğretmen atamaları, liselerde kontenjan artırımı, kreşlere getirilen tasarruf tedbirlerine yönelik olarak merak edilen daha pek çok soru var, umarız onlara da bir ara açıklık getirir. Ama topu taca atmadan!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?