adscode
adscode

Seminer Seferberliği ve Mini Mini Birler

Bir milyon öğretmenimiz mesleki gelişim seminerleri için bu sabah işi başı yaptı. Umarız verimli geçer, umarız eve mutlu dönerler. Yüz yüze seminerde, açılış konuşması mobil telefonlardan izlendi. Umarız, konferans ve bilgilendirmeler de, online olmaz! Bu arada öğretmenlerimiz, okulları pandemi koşullarına uygun mu, yeni öğretim yılına hazır mı onu görmüş olurlar. Bu yıl sanki en büyük sıkıntıyı mini mini birler yaşayacak!

aguclu@milliyet.com.tr





Milli Eğitim Bakanı Selçuk, günün anlam ve önemine ilişkin bir de twit attı:
"Bugün mesleki gelişim seminerlerine başlayan, uzaktan eğitim ders çekimleri için görev başında olan ve meslek liselerinde dezenfektan/maske üretimi için çalışan tüm öğretmenlerimize günaydın ve gayretleri için teşekkürler..."

Seminerlerin, önceki yıllardan farklı olarak yeni öğretim yılı için bir ön hazırlık olduğunu düşünüyoruz. Pandemi koşulları nedeniyle, yüz yüze de olsa, uzaktan da olsa zor bir öğretim yılı olacak!
Tüm camiasına olduğu gibi velilerimize de verimli, sağlıklı, moralli günler diliyoruz.
Bu günlerde geçecektir!..

Veliler tedirgin!


Eğitimde mağdur çok ama sanki en mağdur onlar mini mini birler!
"Geçen senenin 1'leri bu yılın 2. sınıfları en mağdur kesim. Okuma/yazma öğrenmeden 2. sınıfa geçtiler. Kimseden tık yok.Lütfen gündeme getirin"
Okul öncesi eğitim de öyle!
Eğitim kademeleri içerisinde en önemli o ama kimin umurunda?..
İşte bu konuda velilerden bazılarının görüşleri:

. Ya bu senenin 1'leri... en mağdur olanlar asıl onlar. Bilgisayardan kalem tutmayı okuma yazmayı öğrene(meye)cekler!!!

. Bugün online 1'e başladı oğlum. Ben ve babası işteyiz. Sahadayız. Şimdi oğlum uzaktan eğitime bugün nasıl bağlanacak? Öğretmeni ve biz süreci nasıl takip edeceğiz. Okullar açılmalı ve devlet okulları artık hijyenini sağlasın ve artık öğrenciyi önemseyen öğretmenler getirilmeli...


. Benim oğlum da ikinci sınıfa geçti. Uzaktan eğitime başladık ve babası izinli olduğu İçin şimdilik bir sorun yok. Ama eşim de işe başladığında, hala uzaktan eğitime devam edilirse bu çocukların hali ne olacak? Başlarını anneanne ya da babaanne gelecek, interneti kullanmayı bilmeyenlere çocukları ve eğitimlerini nasıl bırakacağız? En büyük korkum bu!

. Kuzenim, çocuk bir kaç ay okula gitti... Sonrasında teyzeme "anne okul bu kadar mıydı." diye sormuş... Ayrıca, ne yazık ki aylardır evde olduğu için okula aidiyet duygusu oluşmadı. Evdeki tablete daha çok bağlı

. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim sezonunda 1. sınıflarda okuma yazma çalışmaları ilk dönem tamamlanmıştı. Sınıfımın tamamı okumaya geçmişti. Diğer şubelerde de birkaç fire vardı. 2. Dönem yapacağımız pekiştirme çalışmalarını malesef uzaktan eğitimde istediğimiz şekilde yapamadık. Bu da her şeye yeniden başlamamıza neden olabilir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?