adscode
adscode

Şişirilmiş Karne Notları Lise ve Üniversiteye Girişte Dikkate Alınacak mı?

'Takdir ve Teşekkür'süz karne yok gibi. Sınıfta kalma ise neredeyse tarih oldu. Çalışan da sınıf geçiyor hiç çalışmayan da. En büyük rahatsızlık konusu ise bu notların lise ve üniversiteye girişte değerlendirmeye alınması. Peki bu ne kadar doğru? Ne adar adil?

aguclu@milliyet.com.tr




 

Bilindiği gibi liselerden sadece yüz 10 kadarı sınavla öğrenci alıyor. Diğerleri ise diploma notuna göre kayıt hakkı tanıyor. Üniversiteye girişte ise diploma notu direk yerleştirme puanına ekleniyor yani hormonlu notlar sınavda yüksek puan alamayan adaylara büyük avantaj sağlıyor.

 

Özellikle başarılı öğrencileri rahatsız eden bu durumun uzun süredir yaşanıyor olmasına rağmen MEB, YÖK ve ÖSYM tarafından herhangi bir önlemin alınmıyor olması, öğrenci ve öğretmenleri olduğu kadar velilerin de isyanına neden oluyor.

 

Hormonlu not uygulaması pandemi döneminde daha da çığırından çıktı ve derin üzüntülere neden oldu. Merak edilen konu, bu yılki sınavlarda, bu haksızlıkları ortadan kaldıracak ya da minimuma indirecek bir önlem paketi gelecek mi gelmeyecek mi?

 

Karnelerin verilmesiyle görüldü ki, şişirilmiş not uygulaması aynen devam ediyor. Geriye bir yol kalıyor o da bu puanların standardize edilmesi. Peki bu yapılır mı? Onu da hep birlikte bekleyip göreceğiz...

 

Hormonlu not uygulaması, özellikle de iddialı ve köklü okullarda öğrenim gören öğrencileri etkiliyor. Çünkü onlarda bol keseden not verilmiyor! Bu da öğrencilerinin, bol keseden not veren okul mezunları karşısında maça 1-0 yenik başlamalarına neden oluyor!.. Sonuç olarak, çok önemli bir konu ve artık mutlaka ciddiye alınması gerekiyor...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!