adscode
adscode

Soru da Çok, Sorun da!..

Sizlerden mesaj yağıyor. Evde oturduğunuzdan ve zamanınızın bol olduğundan mı, yoksa sorunların çokluğundan mı? Görünen o ki, sorunların artış hızı, çözüm temposundan daha yüksek. MEB, YÖK, ÖSYM, umarız bu konuda daha etkin hale gelir...

aguclu@milliyet.com.tr




Peki, sizlerden gelen sese kulak veriliyor mu?

Hayır demek haksızlık olur.

Bir çaba var ama çok daha fazlası gerekiyor. Çünkü, olağanüstü bir dönemden geçiyoruz…

İşte bize ulaşan görüş, öneri ve sorulardan bazıları:



Açıköğretim Sınavları

AÖF sınavları ile ilgili yazınızı okudum. Ben de şovmen rektörün nasıl dahiyane(!) bir çözüm bulduğunu merak ediyorum. Açıköğretimin yaklaşık 40 yıldır en en güvenilir yönü sınavlarıdır. Bazı lokal kopya olayları dışında gerçekten şimdiye kadar bu güveni sarsıcı bir olay olmamıştır. Üniversitenin akademik ve idari personeli de bunun için canla başla çalışmakta sınav zamanları ülkenin dört bir yanına dağılarak sınavın güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için çaba göstermektedir. Her sınav döneminde yüzbinlerce personel görev yapmakta ve bu yüzden kendilerine ödeme yapılmaktadır. Bizim şovmen rektörümüz büyük bir keşif yapmış edasıyla sınavı muhtemelen online yapacaktır. Online sınav yapılabilir ancak gözetimli olmak şartıyla. Yoksa bu büyük bir risktir. Gözetimsiz yapılacak online sınavda şu soruların yanıtı verilmelidir:
Öğrencinin, sınav ortamında yalnız bulunduğu nasıl tespit edilecektir?
Sınava öğrenciden başka birisi girerse bu nasıl tespit edilecek?
Öğrencinin soruları herhangi bir öğrenme kaynağından (kitap vb.) ya da kişiden/kişilerden yardım alarak çözmediği nasıl denetlenecektir?
Açıköğretimin ülkemizdeki en önemli başarısı 40 yıldan beri gerçekleştirilen güvenilir sınav organizasyonudur. Olağanüstü dönem de olsa 1 sınavla bu algıyı yıkmamak gerekir. Bu algı bir yıkılırsa  40 yıl önceki gibi mektupla eğitime döneriz. İşin başka bir boyutu da açıköğretim diplomasının örgündeki diplomaya denkliğidir. Eğer ölçme değerlendirmeyi bu kadar ayağa düşürürseniz bu denkliği nasıl koruyabilirsiniz? Böyle bir sınava derslerine çalışan, hak ederek ders geçmek isteyen AÖF öğrencileri de karşı çıkacaktır. Böyle bir durum ortaya çıkacak olursa YÖK buna müdahele etmeli, güvenliği olmayan bir sınava izin vermemelidir. Zaten bu dönem üniversitelere yetki verilirken sınavların adil, şeffaf ve hukuken denetlenebilir bir ortamda yapılması koşulunu bildirmiştir. En mantıklı çözüm sınavların YKS gibi yaz aylarına ertelenmesidir.

 

Atamamız Yapıldı Ama!..

Değerli hocam sınavdan tam 8 ay sonra atamamız yapıldı fakat bu zor zamanlara denk geldiği için bizler özlük haklarımızı alamadık ve daha ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Çalışanlar atandığı için işlerinden ayrıldı ve mağdur hocam. Sesimiz olmanızı istiyoruz. Teşekkürler..

 

Maaş Günümüz Geçti, Hala Yatmadı!

Abbas Bey merhaba. Ben özel bir kurumda çalışan edebiyat öğretmeniyim. Öğrencilik dönemimde sizin yazılarınızı, tavsiyelerinizi okuyarak büyüdüm. Bugün de sizlerin eğitimdeki hassasiyetinizi özenle takip etmekteyim. Sizden ricam bize ses olmanız. Zaten zar zor aldığımız maaşlarımız bu günlerde daha da zor alınır olacak. Maaş günümüz zaten geçti. Bugün gelen bilgide velilerden ödeme istenemediği bu nedenle maaşların yatmadığı söylendi. Evliyim bir çocuğum var eşim bebek olduğu için artık çalışmıyor. Kredi borçlarımı geçimimi nasıl sağlayacağım? Bakanlık özel kurumlara sosyal devlet ilkesine dayanarak kolaylıklar özel krediler veya zorlama yapamaz mı? Lütfen bize ses olun. Kurumun uzaktan eğitim sistemi var öğrenciler bunu kullanmıyor soğuk bulduğu için zaten beğenmiyor. Ben inisiyatif kullanarak kendim online eğitim yapıyorum çünkü öğrencilere değer veriyorum, zaten özel okullarda sömürülen hep öğretmenliğin bu yönü olmadı mı? Lütfen sizin imkanlarınız gücünüz benden daha çok sizden bunu gündeme getirmenizi bekliyorum. İyi çalışmalar diliyorum.




Göreve Hazırız!

Saygı değer büyüklerim,
Ben Bulgaristan’ın Plovdiv Tıp Ünüversitesi’nden tıp doktoru olarak 2015 yılında mezun oldum. Halen Bulgaristan Plovdivde'de yaşamaktayım. Ülkemin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak bana verilecek her türlü göreve hazırım. Bildiğiniz gibi bizim diplomalarımızda denklik problemimiz var ancak ben ülkem ve milletim için bu üzücü olaydan dolayı seve seve sağlık sektöründe ülkeme ve insanlarına faydalı olmak istiyorum. İmkan tanınması dahilinde arkama bakmadan ülkeme dönmeye ve doktorluk görevimi yapmaya hazırım.

Saygılarımla
Dr.AG



Engelliler İçin Elele!

Beynine oksijenin yetersiz gitmesi dolayısıyla Serebral Palsi tanısı olan ağır engelli oğlum için fizik tedavi çalışmalarını eğlenceli hale getirmeyi başardık ve ortaya çok güzel çalışmalar çıktı Sosyal sorumluluk projesi olarak yayılması için paylaşıyorum. Rica etsem içinde bulunduğumuz süreçte farkındalık yaratmak ve ailelere evde çalışma anlamında yol göstermek adına gündeme getirebilir misiniz.
İyi çalışmalar 
https://www.youtube.com/channel/UC3-esu1XBCSs-MDmJwTHlxQ



Mülakatsız Atama!

Ülke olarak zor sureclerden gectigimizin bilincindeyiz... Devlet erkanlarının bu süreçteki çaba ve desteklerini kutlarız... Salgın hastalık riskinin artmaması ve yeni magduriyetlerin yaşanmaması için yapılması planlanan Öğretmenlik Ek Atamasında atamaların mülakatsız yapılmasını istiyoruz. Bunu Atama Takvimi gelmeden gerekli mercilere iletebilir misiniz?



YKS Müfredatı?

Hocam merhaba kolay gelsin MEB YKS müfredatı ile ilgili konu içeriğini ne zaman açıklar bilgi sahibi misiniz? Teşekkür ederim



Ek Ders Ücretleri?

Abbas bey bu yazıya göre sadece meslek dersi öğretmenlerinin ek dersi kesilmiştir. İsletmelerde mesleki eğitim dersten sayılmamiştır. Oysa bu ders yukunden sayilmakta ve jof verilmekte beceri uygulama sinavi olmaktadir. Bizim zorunlu ders saatimiz zaten 20 saattir. Biz para pesinde değiliz . Ama adelet peşindeyiz.  Eğer verilecekse herkese verilmeli, kesişecekse herkesten kesilmelidir. Lütfen gerekli araştırmayı yapın.



Ek Atama

Ek atamada meslek lisesi branşlarına gereken önemin verilmesi için destekler misiniz rica etsek

 

Tek Gelir Kayanağımız Maaşımızdı!

Halk Eğitm Merkezinde Ek Ders karşılığı Çalışan Usta Öğreticiyim. Okulların tatil olduğu süreçte bizim de kurumlarımız kapanıyor ve mevzuat gereği ders yapmadığımız günlerde ücret yatmıyor, sizlerden ricamız mevzuatın değiştirilmesi ve bu süreçte ücretlerimizin ödenmesidir. Tek gelir kaynağımız bu ek ders olmaktadır ve mağduruz. Lütfen mevzuat işe ilgili yardımınızı bekliyorum.

 

Kuruma Destek Var, Bize Yok!

Abbas bey iyi akşamlar diliyorum.. İzmir’de özel bir kurumda matematik öğretmeni olarak çalışmaktayım. Malum sebeplerden dolayı evde whatsapp üzerinden öğrencilerimin sorularını çözüyorum. Bu durum kurucuların talimatıyla yapılmıştır. Kurucular devlet desteği almalarına rağmen yarım maaş vereceklerini açıkladılar. Yani neredeyse ceplerinden hiç para çıkmayacak. Bu durumu fırsata çevirmiş durumdalar. Vakit ayırıp cevap verebilirseniz çok sevinirim. Ne yapmalıyım danışmak istedim size.



Ücretli Öğretmenler!

Abbas merhaba. Öncelikle ücretli öğretmenlere destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Bilgi paylaşımı açısından 80 bin ücretli öğretmenin mart ve nisan ayı maliyeti 305 milyon tl dir. Yani bir devlet için devede kulak bile değildir kaldı ki virüs olmayıp her şey normal olsaydı bakanlığın bütçesinde olan bir paradır. Ücretli öğretmenlerin aylık ortalama maaşı 1800 tl nin altındadır. Sezon boyunca en çok ücret alacağımız ay mart ayıydı ve 2178 tl akacaktık normalde. Nisan ise 1650 tl. Asgari ücretin bu kadar altında olan bir ücreti bile bizden kesiyorlar.Bu mağduriyetin giderilmesi için lütfen bize destek olmaya devam edin ulusal medyada gündeme gelmesi için bağlantılarınızdan rica edin çünkü biz sizden rica ediyoruz


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)