adscode
adscode

'Sözleşmeli'de Değişen Bir Şey Yok

MEB bildiğini okumaya devam ediyor. Sözleşmeli öğretmen atamasından vazgeçeceğine onu kurumsallaştırmaya çalışıyor. Bu tutum, öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini yüceltmek değil, taşeronlaştırmak, köleleştirmek ve saygınlığını kaybettirmektedir. Tek tip öğretmenlik olmalıdır!

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvim açıklandı. En az 40 bin kadro beklenirken 20 bin kadro ile yetinilmesi bir yana, aslan payı yine aynı branşlara verilmiş durumda. 

Mülakat sisteminde ise yine değişen bir şey yok. En iyi puana sahip olanlar bile risk ile karşı karşıya!

Ön başvuralar, 6-10 Ocak'ta. 21 Ocak'ta ise adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri  ilan edilecek.

Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri de  9-13 Mart arası alınacak, sonuçları da 18 Mart'ta açıklanacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. 

Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

En çok atama yapılacak alanlar, 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)