adscode
adscode

Takvimler de Değişecek mi?

Korona nedeniyle her şey gibi eğitim takvimi de altüst oldu! Peki yeni duruma göre gerekli önlemler alınıyor mu? Ötelemeler, yeni öteleme getirecek mi? Arada unutulan durumlar söz konusu olursa, ne olacak? Uygulama birliği sağlanabiliyor mu?..

aguclu@milliyet.com.tr




Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden her konuda, her an her şey olabilir.
Böylesi durumlarda, önemli olan, kabahatli arama yerine soruna çözüm üretmektir.
Soruna çözüm üretelim, sonrasına sonra bakılır, gerekli uyarılar yapılır.
Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri sabırla, ısrarla ve kararlılıkla, temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatmaya devam ediyor.
Peki, gereğini yerine getiriyor muyuz?
Getirsek böyle olmazdı!
Demek ki bu konuda alınması gereken daha çok uzun bir yol var!
Bu noktada tedbir almayanlara kızıyoruz ama onları yeterince motive ediyor ve kuralları yeterince denetleyebiliyor muyuz diye de çuvaldızının en büyüğünü önce kendimize batırmamız gerekmiyor mu?

Takvime dayılı neredeyse  tüm organizasyonlar erteleniyor ya da iptal ediliyor!
Bu durum sadece bizde değil, dünya genelinde böyle.
İşte bu noktada asıl önemli olan, öteleme sonrası!
Bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor yoksa işler gerçekten de Arap saçına döner ve çözümü çok daha zor hale gelebilir.

Alınan kararlara rağmen aynı konuda çok farklı uygulamaların söz konusu olması ise kafaları daha da karıştırıyor!

Diğer konularda olduğu gibi bu konularda da sürekli bilgi yağıyor ve ciddiye alınmasında yarar var. İşte onlardan bazıları:

. Abbas Bey iyi günler, okullar 21 Eylül de açılması planlanmaktadır.Dolayisiyla Bakanligimiz 2. kez yapılacak merkezi nakilleri de uzatırsa iyi olur.Cunku özel okullara geçişler yavaş olduğu kontenjanlar o tarihe dogru bosalir.Dolayisiyla merkezi nakil biitigi icin  öğrenci bos kontenjan olduğu halde taban puan uygulamasına takilacagindan istediği okula gidemeyecektir. Bu konuya değinirseniz iyi olur.  Saygılar...

. Yüz yüze eğitim ötelendi. Peki özel okul ve kurslar ne olacak? Bu hafta yüz yüze eğitim başlayacak oralarda.

. Özel okulda çalışıyorum sınav grupları için yüzyüze eğitim 6 haftadır yapılıyor
Milli eğitimden özel bir izin almışlar. Özel okul çalışanı olarak tatil yapmadık.

. Abbas bey özel okullar yüzyüze yapacak telafiyi bunu dile getirin lütfen bakan yüzyüze eğitim yok dedi ama dinleyen yok yasak olmalı

. Abbas bey merhaba. Biz rehabilitasyon öğretmenleri olarak , 15 hazirandan beri bağışıklığı düşük öğrencilere yüz yüze eğitim veriyoruz. Bizim de sesimizi duyurup farkındanlik yaratirsaniz mutlu oluruz. Selamlar, saygılar.

. Sayın Abbas Güçlü üniversiteye hazırlık icin 12. Sınıfların gittiği dersaneler yüz yüze eğitim veriyor bu konuda sizden yardim rica ediyorum.

. Sizden ricam özel okulda ki adaletsizliğe dikkat çekmeniz. Bir çok okulda ara branşlar (resim, teknoloji tasarım (ki genelde iki derse tek öğretmen giriyor üstelik tek ve asgari maaşla), müzik ve beden eğitimi derslerine online eğitim yaptırmıyorlar ve umursamıyorlar.
Bugün müdür bey arayıp ya yüz yüze eğitim başlayana kadar bekle (maaş yok sigorta yok) ya da başının çaresine bak dediler. Adalet mi bu olması gereken mi bu?

. Merhaba, okuldan öğretmenlerine kronik rahatsızlığı olanlar bize bildirsin mesajı gönderildi, kronik rahatsızlığı olmayan ancak evde kronik ve ciddi bağışıklık sistemi rahatsızlığı   cocuğu olan öğretmen ne yapacak. Okuldan kaptığı virüsü eve çocuğuna mı taşıyacak.
Bu konuda benim durumumda olan öğretmenlere ses olursanız sevinirim

. hocam  iyi günler bu ene lgs ye girecek öğrenciler için müfredat nasıl olur ? Henüz açıklanmadı fakat tahmininizce her iki dönemden sorumlu olur mu öğrenciler?

. Abbas Bey, özel okul eğitim ücretlerinin geçen dönem ve bu yıl için bir bölümünün iadesi söz konusu olamaz mı?
Sonuçta bize vaadedilen ders saati eğitim yapılmadı. Okulların aylık sabit giderleri de düştü.
Niye fedakârlığı sadece veli yapıyor? Okullardan da bir fedakârlık bekliyoruz.
Bu konuda bir kamuoyu oluşturamaz mıyız?

. Etüdlerin hepsi açık yüz yüze eğitime başladı


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)