adscode
adscode

Tek Tercih Almayan Bölümler Var!

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Enteresan sonuçlar var. Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde kontenjan açığı had safhada. 2.5 milyon adayın yarıştığı sistemde tek öğrenci tarafından seçilmeyen bölüm sayısı bir hayli fazla!

aguclu@milliyet.com.tr




Üniversiteyi kazananları canı gönülden kutluyoruz. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Hiçbir şey kolay olmayacak ama hepsini tatlı bir telaş olarak görün ve bir an önce tamamlamaya bakın…

Açıkta kalanlara sabır diliyoruz. Daha 2 yerleştirme var!

Hemen panik olmayın, karamsarlığa kapılmayın, devlet, vakıf tüm üniversitelerde ciddi kontenjan açıkları bulunuyor ve eğer isterseniz ek yerleştirmelerde, siz de rahatlıkla çiçeği burnunda üniversiteliler kervanına katılabilirsiniz..

Kontenjan açıkları, özellikle mühendislik fakültelerinde tahminlerin çok üzerinde. İstenmedikleri için mi açıkta kaldılar yoksa o puan diliminde yeterince aday olmadığı için mi dolmadı, çok yakında belli olur…

Üniversitelerde kayıtlar 6-10 Eylül’de gençekleşecek, bir an önce gidip kaydınızı yaptırmakta ve eksiklerinizi tamamlamakta arar var.

Özellikle de ailesinin bulunduğu ilden başka bir ile giden öğrencilerin, barınma sorunlarını bir an önce çözmeleri iyi olur. Çünkü bu konuda ciddi sorunlar yaşanacağının sinyalleri geliyor!..

ÖSYM’nin açıklamalarına göre adaylardan ancak yarısı, en çok istediği üç tercihten birine girebildi.

Yerleştirme sonuçlarına göre, adayların yüzde 27,5’i 1. Tercihine, yüzde 14,1’i 2. tercihine yüzde 10,09’u da 3.tercihine yerleşti…

Şu anda yüzbinlerce evde sevinç çığlıkları atılıyor. Umarız hep böyle devam eder. Emeklerinin karşılığını aldılar, sevinmek en doğal hakları.

Ödüllerin de en büyüğünü hak ediyorlar...

1.5 milyondan fazla evde ise hüzün yaşanıyor. Onlara da sabır diliyoruz.

Ek yerleştirmede onbinlerce aday için yeni bir şans doğabilir hatta kaçırdıkları fırsatların çok daha iyisini yakalayabilirler. Ek kontenjan başvurularını, sabırla yakından takip etmelerinde yarar var..

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)