adscode
adscode

Tercihlerde Önemli Olan Ne?..

LGS ve YKS sonuçları yakında açıklanır. Ondan sonra tercih ve kayıt süreci başlayacak. Peki sınav maratonunun en önemli aşaması olan tercihlerde öncelikleriniz neler? Tüm yönleriyle düşündünüz mü?..

aguclu@milliyet.com.tr




Sınav sonuçlarıyla ilgili olarak hemen herkes, puanlara ve yüzdelik dilimlere kilitlenmiş durumda. Sanılıyor ki, yüksek puan gelirse, her şey tıkır tıkır yolunda gidecek. İstenilen üniversitenin, istenilen bölümüne girilecek, keyifli bir öğrenciliğin ardından mezun olunacak, işverenler onları havada kapacak ve parlak bir kariyer onları bekliyor olacak...
Keşke herşey o kadar kolay olsaydı.

Siz, siz olun tercihleri, sakın son dakikaya ve başkalarına bırakmayın.
Tercih listesine alacağınız son sıradaki tercihin de, en az ilk tercih kadar hatta daha fazla önemli olduğunu asla unutmayın.

Kazandığınızda gidip öğrenim görmeyeceğiniz, kayıt yaptırmayacağınız ve en önemlisi de mezun olduğunuzda gidip o alanda çalışmayacağınız bölümleri, asla tercih listesine almayın.

Üniversite mi yoksa meslek mi?
Ben kesin meslek derim. Eğer tıp, hukuk ya da farklı bir bölüm istiyorsanız A ya da B üniversitesi hiç fark etmez, nerede varsa, puanınız nereye yetiyorsa gidip orada öğrenim görün derim!

Öğrenim hayatı üç, beş yıl ama meslek öyle mi, bir ömür boyu onunla yaşayacaksınız!

Yaparken keyif almayacağınız bir mesleğe asla yönelmeyin!

İstediğiniz bir üniversitede, istemediğiniz bir bölümde okumaktaysa, çok da istemediğiniz bir üniversitede, istediğiniz bir bölümde okumak uzun süreç de size doğru karar aldığınızı gösterecektir.

Yine aynı şekilde, paranız varsa, devlet üniversitesinde ille de istemediğiniz bir bölümde okumaktaysa, vakıflarda en çok istediğiniz bölümden okumak için hiç tereddüt etmeyin. Para ne zaman olsa kazanılır ama bu yıllar bir daha geri gelmez.
Kaldı ki, çocuklara bırakılacak en iyi miras eğitimdir!..

Kent seçimi, sektör seçimi, ev mi yoksa yurt mu, devlet mi yoksa özel sektör mü gibi daha pek çok etken tercihlerde çok düşünülmesi gereken konular.
Tercih aşamasında tüm ayrıntıları bir bir sizlerle paylaşacağız.
Geleceğiniz sizin için olduğu kadar, ülkemiz için de çok önemli...
Bu yüzden hiç bir şeyi şansa bırakmamak gerekir.
Siz mutlu olun ki, ülkemiz mutlu olsun...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)