adscode
adscode

Tereciye Tere Satmak!..

Birikimi, donanımı, titizliği ve en önemlisi de içimizden birisi olarak aramıza katılan Cem Özel'e hoşgeldin diyoruz. Müthiş yazılar kaleme alıyor. Son yazısının başlığı: "Orhan Pumuk'un Son Kitabı Veba Geceleri'nin Türkçe ile İmtihanı". Mutlaka okumalısınız. Bir okurun, Nobel ödüllü bir yazara verdiği ders tadında!..

aguclu@milliyet.com.tr




Özel'in önceki yazıları da araştırma, bilgi ve sentez ağırlıklı.
Pek çoğumuzun, bilip de kaynağına inmediğimiz konuları, sabırla araştırarak, sağlam bir zemine oturtuyor. O yazdıysa, doğrudur dedirtiyor.

Polemik yok, veri var!
Bu da onu farklı kılmaya yetiyor da artıyor.
Günümüzde, okumayı, araştırmayı, kıyaslamayı angarya olarak görenlerin sayısı, öylesine arttı ki, çölde vaha misali, Özel'in yazıları, hafızada derin izler bırakıyor. O çoktan unuttuğumuz, okumanın verdiği hazzı yaşatıyor.

Orhan Pamuk gibi bir tescilli bir kalem ustasına, adeta hodri meydan çekmek, hele ki bunu zerafetle yapmak herkesin harcı değil.

"Yazarı yazar yapan en önemli unsurlardan biri de onu tamamlayan biz okurlardır." diyor ki, altına bir defa değil, bin defa imza atılır.

Hemen her gün, hepimiz, hepinizden öylesine çok şeyler öğreniyoruz ki, bazen, "sizler olmasanız, biz ne yapardık" diye düşünmeden edemiyoruz.

Sadece yazan değil, okutan ve düşündüren de  olduğu için Cem Özel'e sonsuz teşekkürler...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)