adscode
adscode

Tüm zamanların rekoru kırılmış!

2022-YKS'ye 3 milyon 243 bin 425 aday başvurmuş, o da tüm zamanların rekoru olmuştu…

aguclu@milliyet.com.tr




Ağlanacak halimize seviniyoruz! 10 milyona yakın üniversite mezunu bulunan ülkemizde, bu yıl, 3.5 milyon başvuru ile tüm zamanların rekoru kırılmış. Görünen o ki üniversiteli işsizler kervanına yeni milyonlar katılacak. Peki ama nereye kadar?.. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 3 milyon 498 bin 18 adayın başvurduğunu hatırlatarak, "ÖSYM olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. 3,5 milyon kardeşimizin gayretini, emeğini emanetimiz olarak görüyor, bu emanete halel gelmemesi için çabalıyoruz. Dünyada benzeri olmayan bu organizasyonun hazırlık aşamasını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. YKS uygulaması Türkiye'deki tüm iller ile birlikte KKTC'de gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda 1 milyon 97 bin 82 kişilik devasa bir görevli ordusu sahada olacak. Bu sınavlarda görev alacak personele her sınav için ayrı ayrı ücret ödemesi yapılacak. TYT, AYT ve YDT'de toplam 21 bin 438 bina ve 360 bin 456 salonda sınav uygulaması gerçekleştirilecek." demiş. 

Ersoy, 17-18 Haziran'da yapılacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) 335 bin 786 adayın başvurduğuna dikkat çekti. 

2022-YKS'ye 3 milyon 243 bin 425 aday başvurmuş, o da tüm zamanların rekoru olmuştu… 

Keşke başka alanlarda da benzer rekorlar kırıyor olsaydık. 

Peki bu rekorların arka planında ne var? 

Barajların sıfırlanması olabilir mi? 

Kesinlikle evet! 

Bu süreçte asıl önemli olan, bu adaylardan ne kadarı üniversiteye girecek, ne kadarı mezun olacak ve en önemlisi de kaçı öğrenim gördüğü alanda iş bulabilecek?.. 

Ve cevabı merakla beklenen soru: 

Bu umut tacirliği daha nereye kadar devam edecek? 

Başvuruda bulunan adaylar, sınava girerken ve özellikle de tercih yaparken, umarız yıllardır iş bulamayan üniversite mezunlarının da görüşlerini alırlar!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)