adscode
adscode

TYT, AYT Bir Ay Ötelendi! KPSS Tarihi de Değişebilir!

Üniversite sınavları bir ay sonraya, 25-26 Temmuz’a ertelendi! Bahar dönemi  uzaktan öğretimle,uygulamalı dersler de yaz okulunda gerçekleşecek! Üniversite sınavıyla aynı tarihe gelen KPSS alan sınavları da muhtemelen ertelenecek. Adaylar, diğer sınavlar konusunda da açıklama bekliyor! ÖSYM Başkanı Basın toplantısı yapacak!..

aguclu@milliyet.com.tr




YÖK, doğru zamanda, doğru olanı yaptı. Kamuoyunun merakla beklediği sorulardan bazıları, bizzat YÖK Başkanı Saraç tarafından cevaplandırıldı.

Saraç, "Üniversite sınavda sorulacak sorular, bu soruların kapsamı ve alanları, MEB’den ile gelen teklife göre şekillenecek." dedi.
Umarız, MEB de bu konuda biri an önce açıklama yapar. Gelen duyumlar, sınav içeriğinin, yüz yüze eğitim yapılan konularla alakalı olacağı yönünde. 
Uzaktan öğretimle verilen bilgiler, bu kapsamda olmayacakmış am yine de net bir açıklama yapılmalıdır...
KPSS’ye yönelik henüz bir açıklama yok ama muhtemelen o da ötelenecek çünkü yeni açıklanan üniversite sınav tarihleriyle çakışıyor!
MEB ve ÖSYM, umarız bu konuda hemen bir açıklama yapar ve adayları rahatlatır!
B arada adaylardan çok sayıda sorular geliyor. İşte onlardan bazıları:
. Merhaba iyi günler Abbas bey. 5 temmuz tarihinde yapılacak dikey geçiş sınavı tarihinde değişiklik yapılırmı ?
.  Abbas Bey,Üniversitelerde Bahar Dönemi dersler yüzyüze olmayacaksa “özel üniversitelere,ücretli” para ödemeye devam edilecek mi? Bu konuda ÖSYM ne düşünüyor? Çünkü imzalanmış senetler var. Özel Yurtlara da senet imzaladık. Kalmadığımız halde para mı vereceğiz?Lütfen bu konuları gündeme getirebilir misiniz? Sizden başka bu konuları gündeme taşıyacak kimsemiz yok. Saygılarımla...
. kpss dershaneleri kapandi, 2 haftadir herkes gibi bizde haberleri takip ediyoruz, ezberimizi unutuyoruz. birde yks ile ayni gune sinavi koymuslar, erteleyin şu sinavi agustosa eylule baska tarihe.
. Abbas Bey, YÖK'e sesimizi nasıl duyuracağız. Sınav yerlerini yeniden güncellenmesi gerekir. Biz Haziran'a göre yer tercihi yapmıştık.
 
. ALES müracaatımı, sistemde resmim yok diye yapamadım. Dışarı da çıkamadım. Umarım başvuru tarihleri konusunda da "esneklik" sağlanır.
. 2019 kpss adayları başarı yapmışken.onlerine 2018 li en az 1500 aday geçiyor.akademisyenler çalışma yapıyor dediler.ama bir açıklama yapmadılar.#2019kpssadaleti̇stiyor

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?