adscode
adscode

Üniversite Tercihlerinde Son 3 Gün!

YKS tercihleri cuma gecesi sona eriyor. Adaylardan büyük bir çoğunluğu tercihlerini tamamladı ama hala yapmayanlar var. Onlara önerimiz, son güne kalmamaları. Yoğunluk nedeniyle sıkıntılı anlar yaşayabilirler ve süre muhtemelen bir kez daha uzamaz!

aguclu@milliyet.com.tr




Adaylar tercihlerini, 20 Ağustos saat 23.59’a kadar, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan kendileri yapacaklar.

Tercih yapmak zorunlu değil ama tercih yapmayan adaylar 1. yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmezler ancak ikinci ve üçüncü yerleştirmeden yararlanabilirler.

Kazandığınızda sevinmeyeceğiniz, gidip öğrenim görmeyeceğiniz, mezun olduktan sonra da o işi yapmayacağınız bölümlere tercih listenizde sakın yer vermeyin.

ÖSYM tarafından yerleştirildiğiniz bir bölümü gidip kayıt yaptırmasınız bile, OÖBP’nız gelecek yıl yarı yarıya düşer ve bu da gelecek yılki şansınızı da riske sokar!..

150/180 barajındaki esneklik keşke alanlara yönelik barajlarda da dikkate alınsaydı.

Kontenjanlar, ilgili puan türlerinde yeterli aday olmadığı için umarız boş kalmaz yoksa çözümü zor olur!

Yüzbinlerce genç için üniversiteli olmaya sayılı günler kaldı. Kendilerini şimdiden canı gönülden kutluyoruz. Hazırlıklar hemen başlamalılar çünkü yüz yüze eğitim başlayacak gibi ve barınma konusunda sıkıntılar yaşanabilir!..

Kazanamayanlara ise sabır diliyoruz, motivasyonunuzu asla bozmayın, iki yerleştirme dönemi daha var. Ayrıca LGS gibi tek kez girilen bir sınav değil, seneye çok daha hazırlıklı bir şekilde girip, kaçan fırsatların çok daha büyüğünü yakalayabilirsiniz.

Önemli olan moraliniz ve bunu asla kaybetmeyin, gerisi gelir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)