adscode
adscode

Üniversitelerde Burs Mağduriyeti!

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan daha önce burs alan öğrencilere, KYK ya da başka kurumlar tarafından yeni bir burs verilmediği için mağduriyetler yaşanıyormuş. Örneğin İki yıllık işletme okuyan birisi, tıp/hukuk/öğretmenlik kazanınca kredi/burs alamıyormuş. Bu çok mağdur edici durumun kaldırılması isteniyor...

aguclu@milliyet.com.tr




Ülkemizdeki milyonlarca öğrenci için KYK Devlet Baba durumunda. Eğer o burs ya da kredi vermezse, yüksek öğrenim için başka şansları bulunmuyor.
KYK'dan daha önce iki yıllık bölümler için burs alanlara, iddia edildiği gibi KYK ya da başka kurumlar tarafından lisans öğrenimi için burs verilmemesi kabul edilemez.
Umarız ortada bir yanlış anlama vardır.
Öğrencilerin bu yöndeki söylemleri şu yönde:

Mağduruz!
 
Efendim merhaba, sesimizi duyurur musunuz? Birçok öğrenci bu durumdan mağdur. 
 
Sorunumuz şu: TDK gibi bazı kurumlardan burs için, ilgili kurumların açtığı ilanlara, belirttikleri şartlar doğrultusunda başvuru yaptık. İlgili kurumların öngördüğü şartları taşıdığımızdan ve ortalamamızın gücüyle de burs almaya hak kazandık. Ocak ayında öğrendik. Nisan'a kadar bursun yatmasını bekledik, bu yüzden başka yerlere başvuru yapmadık. Sonra ödemeleri KYK yatıracak dendi, hesap açtık bekledik. KYK benim ve bazı arkadaşlarımın bursunu yatırmadı. Bu durumdan mağduruz.
 
Sorunumuzun nedeni: KYK, kendi bünyesinde kredi/burs almış olan öğrencilere ikinci kez kredi/burs vermiyor. Bu kendisinden kredi/burs almak isteyen öğrenciler için uyguladığı bir Kredi Yönetmeliği maddesi (11/g). Ama TDK ve diğer ilgili kurumlar ödemeyi yapmaktan, bursu almamızdan yana. Onlarla olan uzun mailleşmelerimizde tek şartlarının "ortalama/başarı" olduğunu söylüyorlar. KYK, ödeme hususunda aracı olduğu bir burs verme işleminde kendi uygulaması nedeniyle hakkımızla kazandığımız, aylarca beklediğimiz bursumuzu vermiyor. Çok mağduruz, lütfen sesimizi duyurur musunuz?

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)