adscode
adscode

Üniversitelerde de yeni öğretim yılı başlıyor

Yükseköğretimde çok yol kat ettik ama katedeceğimiz daha çok uzun yollar var.

aguclu@milliyet.com.tr




İlk ve orta dereceli okullardan sonra üniversitelerde de öğrenciler ders başı yapıyor. Kademeli olarak açılan üniversitelerde, on binlerce öğrenci barınma sorununu maalesef hala çözebilmiş değil. Bu yüzden kaydını dolduranlar çığ gibi...

Yeni öğretim yılı öğrencisinden öğretim üyesine, velilerden kuruculara tüm yükseköğretim ailesine hayırlı, verimli, huzurlu ve bir o kadar başarılı olsun.

Yükseköğretimde çok yol kat ettik ama katedeceğimiz daha çok uzun yollar var.
Eğitim ve bilim böyle bir şey. Ne kadar gelişirseniz gelişin, gün gelir, birileri sizi geçer ve geride kalırsınız. Bu yüzden hep koşturmak zorundasınız.

Rakibimiz de başkaları değil kendimiz olmalıyız ki, katettiğimiz yolu görmeliyiz. Yarışı başkaları ile olduğu kadar kendimizle de yapmalıyız ki, performansımızı doğru olarak gözlemleyelim.

Bu yolda başta barınma, burs, staj, istihdam, yudtoışı açılım olmak üzere pek çok zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacağız.
Şakın pes etmeyin.
Bu zorlukları yaşayan ne ilk, ne de son kişi siz olacaksınız.

Öğrencilik kimileri için kolay olsa da dünyanın her yerinde gençler için meşakkatli ama bir o kadar keyifli bir dönem.

Akademik başarınızı gölgelemeden üniversiteli yılların keyfini çıkartın, yeni dostluklar kurun, mesleğinizde kendinizi en iyi şekilde geliştirmenin yollarını arayın, staj ve değişim programlarından mutlaka yararlanın, sosyal statünüzü güçlendirin, yabancı dil öğrenin ama en önemlisi bu çok özel yılların bir daha geri gelmeyeceğini asla unutmayın...

Yeni öğretim yılı, sizlere yeni açılımlar, yeni kazanımlar getirsin...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)