adscode
adscode

Üniversiteye giriş maratonu henüz bitmedi? Kazanamayanlara yeni şans!

Ek yerleştirme üniversite kayıtlarının sona ermesinden sonra başlayacak.

aguclu@milliyet.com.tr




Yerleştirme sonuçları açıklandı. Hayalini kurdukları fakülteye girenler sevindi. Giremeyenler karalar bağladı ama henüz her şey bitmiş değil. Her ne kadar doluluk oranı yüzde 99 olsa da, 100 bine yakın adaya ek yerleştirme hakkı doğabilir. 

Ek yerleştirme üniversite kayıtlarının sona ermesinden sonra başlayacak. 

Kazanan öğrenciler 22 ile 26 Ağustos tarihleri arasında üniversitelere kayıtlarını yapacak. Kayıtların ardından boş kalan kontenjanlar ve kazanıpta kayıt yaptırmayanların yerine ek yerleştirme yapılacak. 

Ek tercih kılavuzunun eylül’ün ilk haftasında yayınlanması bekleniyor. 

İlk yerleştirme döneminde 13 bini Türkiye'de olmak üzere, KKTC dahil 30 bine yakın boş kontenjan bulunuyordu. Buna kazanıp da kayıt yaptırmayanlar da eklendiğinde bu sayının 100 bine yaklaşması öngörülüyor. 

Peki bu kontenjanların hemen hepsi de “eften, püften” yerler mi? 

Kesinlikle hayır. 

Pek çoğu, belki de hayalini kurduğunuz fakülte ya da yüksek okullardan birisi olabilir. 

Ek yerleştirmede tıptan eczacılığa, mühendislik ve mimarlığa, hukuktan eğitim fakültelerine az ya da çok mutlaka ek yerleştirme şansı elde edebileceksiniz. 

Barajlar kalktığına göre peki bu kontenjanlar neden boş kaldı? 

Barajlar genelde kalksa da, bazı meslekler için hala baraj var ve barajı aşan aday sayısı bazı alanlarda yetersiz kaldı. 

Bazı adaylar da sadece yüksek puanlı yerleri tercih edip, şanslarını ek yerleştirme de kullanmak istedikleri için o kontenjanlar boş kaldı. 

İşte bu yüzden, bu yılın sınav sezonunu hepten kapatmadan önce ek yerleştirme sürecini beklemekte yarar var. 

Yok eğer benim için her şey geride kaldı diyorsanız, iyi bir tatilden sonra, gelecek yıl için doğru bir yol haritası ve doğru bir çalışma programı hazırlamakta yarar var. 

Bu arada üniversiteli olmak ve bitirmek için harcayacağınız emeği, parayı, zamanı başka bir şekilde değerlendirmeyi düşünmeyi de ihmal etmeyin ki ileri de derin pişmanlıklar duymayın…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)