adscode
adscode

Uzaktan Eğitim, Sınavlar ve Daha Çok Tolerans!

Milyonlarca öğrenci için uzaktan eğitim başlıyor. MEB'in aslında bu konuda fazlasıyla tecrübesi var ama yine de 20 milyon öğrenciye aynı anda ulaşmak farklı olacaktır! Sınavlar konusunda daha toleranslı olmak gerekiyor. Herkes bu konuda yeri geldiğinde nasıl taviz veriyorsa,  kurumlar da gerektiğinde, gerektiği kadar tolere edici olmalıdır. Başka yolu yok!..

aguclu@milliyet.com.tr




Zaman, özellikle eğitimde mükemmeliyeti arama zamanı değil. Olanla, olabildiği kadarıyla yetinmek zorundayız, çünkü hiç yoktan iyidir. Bugünkü koşullarda okulları açmak mümkün olmadığına göre, evden, uzaktan eğitimle yetineceğiz.
Hafife almazsak iyi olur. Sonuçta, öğrenmek isteyen öğrenecektir!..

Sınavlar konusunda büyük tedirginlikler yaşanıyor.
Ertelenir mi, içeriği değişir mi, mağduriyet yaşanır mı diye peş peşe gelen onlarca soru mevcut. Adaylara da, ailelerine de önerimiz, sakin olmaları.
Özellikle lise ve üniversitelere giriş ile KPSS'de ciddi değişiklikler yaşanacağını hiç sanmıyoruz...

Aşağıdaki örnekte yaşananlar konusunda ise alternatif sınavlar mutlaka gündeme getirilmelidir. Tüm bu zor günler geçtiğinde, hiç kimse, büyük kayıplarla yola devam etmek zorunda kaldığını hissetmemeli...

Evet, olağanüstü günlerden geçiyoruz bütün dünya hep birlikte. Şu an için birinci önceliğimiz sağlığımız ve bu konuda mükemmeli aramak, bulmak istemek zorundayız. Çünkü iyi bir sağlık hizmeti, herkesin en temel hakkıdır. Eğitim konusunda ise kendi kendine yeten öğrencilerin farkı ortaya çıkacaktır.


Ek Sınav Yapılsın

''Merhaba Abbas Bey siz de olmasanız kim sesimizi duyururdu bilemiyorum. İyi ki varsınız. Öğrenci iken mail ile ulaşıp size ilettiğim konuları da dile getirmiştiniz.
Sağlıkla her daim var olun.
Şimdi bir öğretmen olarak MEB-EKYS'nin tekrarı yapılması konusunu dile getirmenizi en azından pazar günü yapılan sınavdaki aksaklıklardan bahsetmenizi isterim.
Son geceye kadar ertelenir diye bekledik şehir dışından gelerek sınava girecekler ve kronik rahatsızlığı olan öğretmenler (solunum yolları ile ilgi soğuk alerjisi denilen bir alerjim var riske giremedim.) bu sınava giremedi. Yazık değil mi bu insanlara sayıları da hiç az değil.
MEB-EKYS nin telafisi yapılmalı nasıl ki senede 4 ALES, 4 Dil sınavı yapılıyor. İkinci bir MEB-EKYS yapılmalı diye düşünüyorum. Saygılarımla...''

MEB, eminiz ki gereğini yerine getirecektir...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?