adscode
adscode

Üzüleceğimize, seviniyoruz!

100 yıllık Cumhuriyet tarihine baktığımızda ilk günden son güne kadar eğitimde çok yol katettik. En başarılı olduğumuz alanlardan birisi de eğitim.

aguclu@milliyet.com.tr




 

Okullaşma oranlarını yüzde 90’ın üzerine çıkarttık diye seviniyoruz. Yine aynı şekilde okul dışında kalan öğrencilerin bir kısmını yeniden okullu yaptık diye de gururlanıyoruz. Oysa zorunlu temel eğitim nedeniyle o öğrenciler zaten okulda olmalıydı. 

Nasreddin Hoca misali, önce eşeği kaybettiriyor, sonra da bulduk diye seviyoruz. Anayasal zorunluluklar yerine getirilse ortada ne üzülürecek ne de sevinilecek bir durum olur. Daha da önemlisi, zamanında yerine getiremediğimiz işler için harcadığımız enerjiyi, parayı ve en önemlisi de heyecanı eğitimin iyileştirilmesi için harcarız… 

100 yıllık Cumhuriyet tarihine baktığımızda ilk günden son güne kadar eğitimde çok yol katettik. En başarılı olduğumuz alanlardan birisi de eğitim. 

Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki, eğitimi biraz daha ciddiye alabilseydik, çok daha farklı yerlerde olabilirdik… 

2023’e yönelik hedeflerimiz vardı: 

Okul öncesi zorunlu olacak, tüm zorunlu eğitim kademelerinde yüzde 100’e varan okullaşma oranları sağlanacak, içerikler güçlendirilecekti. 

Öğrenciler sadece akademik anlamda değil sosyal alanda da en üst düzeye çıkartılacaktı. İyi insan, iyi yuttaş, ayı evlat, işini ciddiye alan mutlu kalifiye elemanlar yetiştirecektik. Başarabildik mi?.. 

Keşke gönül rahatlığıyla evet diyebilseydik. 

Zoru başarıp bu noktalara geldiysek, fazlasını da başararabiliriz. 

Yeter ki isteyelim...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!