adscode
adscode

Yeni dersler?..

Korona döneminde gördük ki, günde 300, 500 test çözen çocuklarımız, iki yumurta kırıp karınlarını doyuramadı!

aguclu@milliyet.com.tr




Seçmeli Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi konulmuştu, nasıl gidiyor merak ettim. Keşke hayata yönelik benzeri derslerin sayısı daha da artırılsa. Örneğin iç ve dış göçlerin, afetlerin, işsizliğin yarattığı sosyal problemlere yönelik dersler de düşünülse.

Korona, ekonomik kriz, savaş, iklim değişikliğ derken yaşam koşulları dünyanın her yerinde giderek zorlaşıyor.
İşte bu yüzden, sınav ve diploma odaklı eğitim yerine yaşam odaklı eğitime daha çok önem verilme ki, yaşanan zorluklarla daha iyi mücadele edilebilinsin.
Korona döneminde gördük ki, günde 300, 500 test çözen çocuklarımız, iki yumurta kırıp karınlarını doyuramadı!
Yine aynı şekilde savaşların, afetlerin, göçlerin ve ekonomik krizin yarattığı travmaları kolay kolay kabullenemediler, kolay kolay atlatamadılar.
Eğitim de dahil her şey bireyler ve onların yaşam kalitesi için ise bu konuda çok daha fazlasının düşünülüyor ve hayata geçiriliyor olması gerekir.
Son üç, beş yılda çok büyük sorunlar yaşandı, görünen o ki yaşanmaya da devam edilecek.
Örneğin kuraklık ve ona bağlı olarak geleceği söylenen kıtlık, büyük bir ihtimalle bugüne kadar yaşanan krizleri de gölgede bırakacak.
Tüm bu gerçekler, gün yüzü kadar ortadayken, sanki hiç bir şey yokmuşçasına sınav ve diploma odaklı eğitime devam etmek, hele hele bu yarışa daha da gaz vermek hiç ama hiç doğru değil...
Ne olur artık şapka düşsün, kel görünsün...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)