adscode
adscode

YKS için son gün, son saatler

ÖSYM, bugün başvurularını tamamlayamayan adaylar için 16-17 Mart 2022 tarihlerinde geç başvuru günü kapsamında da başvuruları alacak

aguclu@milliyet.com.tr




Üniversite başvuruları bugün sona eriyor. İlle de üniversite diyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Yok eğer girmiş olmak için giriyorsanız bir kez daha düşünün! Hele ki 3., 5. kez giriyorsanız on kez daha düşünün ve kendinize yeni bir yol haritası çizin!

Üniversiteyi düşünüp de hala başvurusunu yapmayan adaylar, başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler. Başvuruların tamamlanması için sınav ücretinin en geç yarın yatırılması gerekiyor.

Aksi takdirde adayların başvurusu tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacak.

YKS üç oturumda düzenlenecek, her oturum için 115 TL sınav ücreti ödenecek. YKS’ye başvuran tüm adayların, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) katılmaları zorunlu. Diğer oturumlar ise isteğe bağlı ama girmezseniz, tercih hakkınız çok sınırlı kalır.

Bu konuda bazı belediyelerin harcını yatıramayan adaylara destek olması takdire şayan! Oysa aynı desteği, başta ÖSYM olmak üzere bu konuda milyarlar kazanan diğer kurumların yapması ve öncü olması beklenirdi.

ÖSYM, bugün başvurularını tamamlayamayan adaylar için 16-17 Mart 2022 tarihlerinde geç başvuru günü kapsamında da başvuruları alacak. Ancak geç başvuruda sınav ücretleri yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek.

ÖSYM’nin maddi konulardaki bu tutkusunu anlamak mümkün değil. Keşke aynı duyarlılığını sınav içeriğini geliştirme, doğru yönlendirme ve barajların sıfırlanması konusunda da gösterseydi.

10 günlük gecikme için yüzde 50 gecikme faizini, bırakın bankaları, tefeciler bile almıyor. Ne olur birileri buna dur desin. Kimse süreyi keyiften geçirmiyor!..

ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter'dan yaptığı açıklamada "Değerli YKS adaylarımız, 2022-YKS’ye başvurular yarın (7 Mart 2022 Pazartesi) sona eriyor. Başvurunuzu son ana bırakmayın. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Aygün, başvuru ücreti konusunda sıkıntısı olan adaylara cezai müeyyide uygulayacağına keşke birazcık da olsa destek sağlayıcı ve yol gösterici olsaydı.

İşte o zaman ayakta alkışlanırdı...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?