adscode
adscode

YKS'de En Sancılı Süreç!

Tercihler sona erdi. Şimdi bütün gözler ÖSYM'de. İlk 1000'e hatta ilk 300'e girenler dışında hiç kimsenin yeri garanti değil. Onlar bile ilk tercih mi olacak, ikincisi mi diye heyecan yaşıyor. Zor ve sancılı bir süreç, herkese sabır diliyoruz

aguclu@milliyet.com.tr




Günün yazısı 

 

Yerleştirme sonuçları sürprizlerle dolu ama öyle şehir efsanesi olarak dilden dile dolaştığı gibi ÖSYM'nin bilgisayarları hiç kimseye kafasına göre yerleştirmiyor. 

 

Kim nereleri tercih ettiyse, onlardan birisine yönlendiriyor. 

Yani listede olmayan bir yeri kazanırsanız, bilin ki ya yanlışlıkla o bölümü de kodladınız ya da ÖSYM yerleştirme sisteminde sistematik bir hata var. İkisi dışında üçüncü bir olasılık söz konusu değil. Olduğu dönemler olmadı mı, oldu ama şu anda hepsi yargılanıyor!..

 

Kazanamayanlar ne olur karalar bağlamasın, önümüzde daha iki yerleştirme sistemi var.

Kazanması kesin gibi olanlar ise bir şekilde hazırlığa başlasınlar çünkü ilk günler pek çok şey üst üste geliyor ve en önemli ayrıntıları düşünmeye ve yapmaya zaman kalmayabiliyor...

 

Alanlara yönelik barajlar konusunda bu katı olunmayabilinirdi. Kalite düşer endişesi yersizdi. Barajın düşmesi demek, o barajın üzerindeki herkesin üniversiteye alınacağı anlamına gelmiyor! Bir kaç puanlık oynamanın ise kaliteyle ilgisi yok! İlle de kalite aranıyorsa, diğer ayrıntılara girmek gerekir. Örneğin şişirilmiş hormonlu notlara bakmak gerekir.

 

Keşke biriçıksa da araştırsa, devlet okulları ve özellikle de kolejlerde, pandemi öncesi ve pandemi sonrası mezuniyet ortalamaları kaç?

 

Eski mezunlar ortaöğretim başarı puanı nedeniyle on binlerce sıra geriye düştü ve bu hiç adil değil...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)