adscode
adscode

YÖK 100/2000 Öğrencileri Dertli mi Dertli! YÖK Bu İşe Ne Diyor?

Yekta Hoca'nın başkanlığındaki "Yeni YÖK"ün en büyük projelerinden birisi de, hatta en büyüğü 100/2000 Projesi ama gel gör ki, orda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor, öğrenciler gelecek konusunda tedirginler. Oysa, en azından onlar, geleceğe güvenle bakabilmeliydiler!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

YÖK 100/2000 Projesi'nin tanıtım toplantılarından birine ben de katıldım ve doktora öğrencilerini yakından tanıma fırsatı buldum. Hepsi de, kendi alanında donanımlı ve pırıl pırıl gençlerdi. Güya Yeni Türkiye'yi onlar geleceğe taşıyacaktı. Ama görünen o ki, bırakın ülkenin geleceğini, kendi geleceklerini kurtarmanın peşindeler.

Sözü onlara bırakıyoruz:

 
"Doktora 100/2000 programı içerisinde bulunan bir öğrencileriyiz
Doktora 100/2000 öğrencilerinin büyük çoğunluğu bugün kadro beklemektedir. Aslında biz hepimiz kadro bulamadığımız için bu programı kabul etmek zorunda kaldık. Bu konuda maalesef çok sıkıntılar çektik. 

Bunları da dile getirmeye çekiniyoruz. Bir de bursumuzdan da mı olalım düşüncesiyle...

Bu düşüncelerimizi YÖK’ün düzenlediği toplantılarda bazı arkadaşlarımız dile getirdiğinde ise “ Biz size kadro sözü vermedik” gibi cevaplarla karşılaşıyoruz.

Kadro sıkıntısı çekmemizin yanında okulda bir takım görevlendirilmelere de tabi tutuluyoruz. Hatta 08.00-17-00 mesai gibi çalışan arkadaşlarımızda mevcut. Ancak sigortalı bile değiliz.

Sigortamız olmadığından ve çoğu arkadaşımızın GSS prim borcu olduğundan tedavi masraflarımız da bir hayli külfetli çıkıyor. Zaten doktora masraflı bir şey, ev tutması, faturalar vs biriktiğinde ekonomik olarak sıkıntı süreçleri de yaşıyoruz…

Bu arkadaşlarımızın çektiği sıkıntılarla ilgili bir yazı kaleme almanız mümkün müdür hocam?
 
Çok teşekkür ederiz..."

 

YÖK'ün bu konudaki cevabını dört gözle bekliyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?