adscode
adscode

YÖK, İstihdamı Yine Unuttu!

Günümüzün en önemli sorunu işsizlik! İnsan gücü planlaması yapmadan, kalifiye insan gücü yetiştirmeden, gençlerimize daha iyi bir gelecek sunmamız mümkün değil. Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’nun 8’inci toplantısı dün YÖK başkanlığında gerçekleştirildi. Umut verici mi? Evet demek çok zor!

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu, kontenjanların, öğretmenlikte artılmamasına, sağlıkta bazı alanlarda düşürülmesine, mühendislikte azaltılmasına, hukukta boş kontenjanların dikkate alınarak belirlenmesine karar verdi.

Peki ya milyonlarca istihdam fazlası olan diğer bölümler? Örneğin sosyal bilimler, örneğin iktisadi, idari bilimler, temel bilimler?..

 

Meslek yüksek okullarında da durum farklı değil. Bazı bölümler tümden kapansa bile o alanda en az 30 yıl yetecek kadar diplomalı işsizimiz var!

 

Bu noktada en önemli ayrıntı, meslek çeşitliliğinin, günümüz ve gelecek koşulları göz önünde bulundurularak planlı ve programlı bir şekilde artırılması ve alanında dünya standartlarında yetkinliğe sahip gençlerin yetiştirilmesidir!..

 

Yükseköğretimde okullaşma oranını artırmak elbette önemli ama bir sonraki adım yani alınan diplomanın işe yaraması çok önemli. Bu yüzden, istihdam, insan gücü planlaması, yetkinlik, kalite ve en önemlisi de gençlerin ve ailelerinin mutluluğu göz önünde bulundurulmadığı sürece her şey boşunadır!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?