adscode
adscode

Yurt Dışında Eğitim ve Yatay Geçiş Esnekliği!

Üniversite sınavında aradığını bulamayan pek çok aile, yurt dışında üniversite arayışı içerisinde. Özellikle de tıp ya da hukuk okumak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. YÖK ile konuşmadan adım atmayın deriz. Yoksa maceraya dönüşebilir. Bu arada, korona nedeniyle yurt dışı üniversitelere tanınan yatay geçiş hakkı yurt içinde de tanınamaz mı?..

aguclu@milliyet.com.tr




YÖK'ün tanımadığı üniversitelerden birine gidip mezun olmak tam bir macera. Şu anda denklik almak için YÖK'ün kapısını aşındıran kişi sayısı o kadar fazla ki, dertlerini kimselere anlatamıyorlar.
Bu yüzden, eğer mutlaka yurtdışında öğrenim görecekseniz hele ki açık ya da uzaktan eğitim ile diploma almak istiyorsanız, YÖK ile mutlaka temas halinde bulunmanız gerekir. Yoksa sıkıntılı günler yaşayabilirsiniz!..
Yoksa, kaybettiğiniz zaman, harcadığınız para ve en önemlisi de hayalleriniz, yerle bir olabilir!..

Bu arada YÖK'ün korona nedeniyle aldığı yurtdışıdan Türkiye'ye yatay geçiş kararının bir benzerinin ülke içinde de uygulanmasını isteyen öğrenci ve veli sayısı bir hayli fazla!
"Zaten yatay geçiş var" diyenler çıkabilir.
Yurt dışından da vardı ama özel koşullar, özel kararlar getirdi, "yurtiçinde de daha esnek davranılabilir ya da yatay geçiş kontenjanları artırılabilir" diyenler de var.

Elçiye zeval olmaz derler. YÖK'e iletmiş olalım!..
"Öğrenci Dostu Yeni YÖK" her an yeni bir sürpriz yapabilir!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)