adscode
adscode

Yurtlara Giremeyen Öğrenci Kalmayacak

YURTKUR Genel Müdürü Recep Ali Er'den öğrencilere müjdeli haberler var. Er, birkaç yıl içerisinde, büyük birkaç kent dışında yurt sorunu kalmayacağını söyledi. Er, kredi takibi konusunda da "Muhattap biz değiliz Maliye ama iş bulamayan, bunu önceden beyan ederse erteleme olur" dedi.

aguclu@milliyet.com.tr




Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Ali Er ile uzunca bir söyleşi yaptık. Ayrıntıları yarın Milliyet'te sizlerle paylaşacağız.
Er, yurt konusunda yatırımların hızla devam ettiğini, İstanbul gibi bir kaç il dışında, barınma sorunun tümüyle çözüleceğini kaydetti. Öğrencilere yapılan kahvaltı ve yemek yardımının atarak devam edeceğini söyledi.

En sıkıntılı konulardan birisi olan "kredi borçlarını ödemeyenlere haciz geliyor mu?" sorusunu ise şöyle cevapladı:
Biz isteyen her öğrencimize kredi veriyoruz. Öğrencilik bittikten sonraki takipler ise Maliye Bakanlığı'nın kontrolünde. Bu konudaki uygulama şöyle:
Borçların tahsili, öğrenci mezun olduktan iki yıl sonra başlıyor. Ama eğer öğrenci bir iş bulamadıysa, birer yıllık ertelemeler yapabiliyor. Yaşanan sıkıntının nedeni, iş bulamayan mezunların, bunu zamanında beyan etmemelerinden kaynaklanıyor. Gidip daha önceden işsiz olduğunu bildirirse, sıkıntı yaşanmaz!..

Peki diğer konularda durum ne? Onları da, yarın sizlerle paylaşacağız. Önemli ayrıntılar var. Örneğin kız öğrencilere tanınan pozitif ayrımcılık gibi. Ve bunu, akademik anlamda çok daha başarılı olarak fazlasıyla hak ediyorlarmış!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)