adscode
adscode

Yüzde 70 Okula Devam Çok İyi!

Okullar açılacak mı, açılmayacak mı, derken ikinci haftaya girdik. İlk hafta katılım oranı yüzde 70.2'ymiş. Sevindirici bir durum. Peki uzaktan eğitimdeki katılım durumu ne? Mini mini birlerden sonra hangi sınıflar ne zaman eğitime başlayabilir? Alt yapı ne durumda?..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Uzaktan eğitim EBA ve canlı yayınlarla devam ediyor. Her bir dersin arkasında öğretmenlerimizin çok büyük emeği var. Hak ettiği değeri bulması ve çok daha fazla öğrenciye ulaşması gerekiyor.

 

Uzaktan eğitime erişimde, bilgisayar, tablet ve telefon sıkıntısı yaşandığı kesin. Hadi onlar bir şekilde temin edildi, internet erişimi ve sınırsız internet paketi, özellikle canlı dersler için olmazsa olmazların başında geliyor!
 
Bügüne kadar bu sorunun çözülmüş olması gerekirdi. Keşke yaz aylarında bir yandan kademeli ve seyrekleştirilmiş eğitim devam ederken öte yanda da eksikler tamamlayabilseydi.
 
Dünü tartışmanın, kabahatli aramanın bir yararı olmayacağı için, dünü dünde bırakıp, alınan derslerle, geleceğe odaklanmak, en doğru olanı.
 
MEB bu konuda kapalı devre çözüm yolları arama yerine her türlü bilgiyi, öğretmen, öğrenci ve kamuoyu ile paylaşarak yola devam ederse, eminiz ki, çok daha hızlı ve çok daha verimli çözümler üretecektir...
 
2. Sınıflar da Başlıyor mu?
 
 
Mini mini birlerle birlikte, geçen yılın birlerinin de okula başlaması çok önemliydi. Çünkü eğitimleri yarım kalmıştı ve okula henüz ısınamamışlardı.
Yine aynı şekilde okula devam, velilerin, devlete ve MEB'e güveni açısından çok önemliydi. 
Görünen o ki bu konulardaki gelişmeler sevindirici boyutlarda.
Söz Bakan Selçuk'ta:
. Okullarımızı açtık ve yüzde 70,2'si çocuklarımızı okula gönderdi.

. Çabalarımız, 2. sınıfların da yüz yüze eğitime başlaması yönünde!

. Önümüzdeki iki haftanın ardından, hangi kademelerde daha yüz yüze eğitim başlatılacağına, salgının seyrine göre karar verilecek...

 

Doğru Olan Ne?

 
 
Salgının seyrine yönelik olarak karar vermek, elbette en doğdu olanı. Ama, salgının en düşük seviyeye inmesi için de ikna edici hedeflerin olması gerekiyor.
Polisiye önlemlerin bir işe yaramadığı da ortada!
İşte bu noktada, okulların açılması ve çocuklarımızın sağlığı, her şeyden önemli olduğu için okulların kademeli ve seyreltilmiş olarak da olsa açılıyor olması, pandeminin seyrini değiştirecektir. Yeter ki doğru anlatılsın, yeter ki samimi olunsun, yeter ki alt yapı her yönüyle hazır hale gelebilsin...
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)