adscode
adscode

Zeka Taraması!

Tüm öğrenciler zeka taramasından geçecekmiş. Hatta bir bölümü geçmiş. Ne güzel. Ama çok daha önemli olan, tespit edilen üstün zekalı öğrenciler için nasıl bir yol izleneceği. MEB umarız bir an önce bu konudaki projelerini de açıklar. Çünkü, her üstün zekalı öğrenci ülke için en büyük zenginliktir!..

aguclu@milliyet.com.tr




Zeka taramasında, eminiz ki, sadece üstün zekalı öğrenciler tespit edilmiyor, diğer tüm öğrencilerin ilgi, yetenek, donanım ve beklentileri de bir şekilde ölçülüyordur.

 

Çağımızın eğitim anlayışı, bireye göre eğitim modelidir.

Her çocuk, farklı bir dünya ise onlara verilecek eğitimde farklı olmalı. Yani her çocuğun ilgi, yetenek ve beklentilerine göre olmalı.

Eğer yapılan tarama sonuçları bu amaç için değerlendirilecekse taktire şayan yok eğer laf olsun diye ya da sadece bir bölümü için yapıldıysa, yazık hem de çok yazık…

 

 

Yazının başında da söylediğimiz gibi, eğitimde, bilinmeyen sorun kalmadığı gibi hatta her birini, hepimiz ezberledik ama hangi sorunun nasıl çözüleceğine yönelik eksiklikler hala tamamlanabilmiş değil. Umarız yeni öğretim yılında, onlar da çözüme kavuşur.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Zaman yönetimi!
Köy Enstitüleri???
Yarına hazır mıyız?